avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare urgenta...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare urgenta...

Buna ziua. As avea si eu niste intrebari legate de debransare. As vrea sa ma debransez de la agentul termic (apartament cu 3 camere), dar am o datorie la intretinere , ceea ce cred ca ma va impiedica. Nu am de unde sa platesc toti banii o data, pe parcursul anului viitor voi achita suma , daca mi-as pune centrala. Imi va fi mai bine si mai usor sa platesc 150 lei la gaz si 2 mil la intretinere/luna , decat 6 mil pe luna la iarna,la intretinere. Daca ma debransez eu personal, ce consecinte am dupaia? Pentru debransarea ar trebui sa ma duc la asociatia de locatari sa le cer acordul?sau cum trebuie sa procedez?? Pentru dosarul de gaz nu ar fi probleme , as rezolva in 2 saptamani. Astept raspunsuri .Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:59, 7 Septembrie 2011
Va confruntati cu o situatie delicata,in care obtinerea formalitatilor pentru debransare necesita acordul asociatiei de proprietari prin hotararea adunarii generale,conform L nr 325/2006

SECŢIUNEA a 5-a
Protecţia utilizatorului de energie termica
ART. 30
(1) Debransarea totală a instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apa calda menajera ale unui utilizator tip condominiu se va face în următoarele condiţii cumulative:
a) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale;
b) anunţarea operatorului care are şi calitatea de furnizor şi a autorităţii administraţiei publice locale cu 30 de zile înainte de debransare.
(2) Deconectarea unui consumator de energie termica dintr-un condominiu se face cu respectarea următoarelor condiţii cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontala, cat şi pe verticala;
b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale, asupra intentiei de realizare a unui sistem individual de încălzire;
c) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
(3) Debransarea unui utilizator de energie termica, altul decât cel de tip condominiu, se realizează cu anunţarea operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30
de zile înainte.
(4) Deconectarile/debransarile prevăzute la alin. (1)-(3) nu se pot realiza în timpul sezonului de încălzire.
(5) Deconectarile/debransarile prevăzute la alin. (1)-(3) se efectuează numai de către operatorul care are şi calitatea de furnizor, în termen de maximum 45 de zile de la data solicitării, după verificarea documentelor care dovedesc îndeplinirea
condiţiilor cumulative impuse.
(6) Cheltuielile de deconectare/debransare se suporta de către solicitant.
Cam ce suma aveti restanta la intretinere ? Daca este mare nu cred ca veti primi acordul asociatiei
cam 80 mil de lei, vechi...pe mine asta m-ar framanta daca imi va da acordul de debransare asociatia, pentru ca am si un copil mic de 1 an si nu-l pot tine in frig la iarna si banii de platit toti o data nu am de unde..dar anul viitor avand centrala imi va fi mai usor de platit la asociatie ...Se poate face un acord scris cu asociatia,ca sa-mi dea acordul pt debransare, e bine de facut pentru plata la intretinere ? Si inca ceva...mai am timp avand in vedere ca suntem la inceputul lui septembrie , pentru debransare ?
Sincer , mi se pare cam mare suma. Va trebui sa dati bani pentru centrala si instalatie . Nu e chiar asa ieftin . Cei 80 de milioane cum ii veti achita , in cate rate si in cat timp ? Dar de ce nu va puneti repartitoare si consumati mai putin ? Credeti ca gazul sau curentul electric sunt gratis ? Sa nu va treziti data in judecata pentru restante , ar fi timpul .
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2011
elenazan, utilizator
Cu o asemenea restanta intr-o asociatie bine administrata ar trebui sa aveti deja proces de recuperare a debitelor. Cred ca 80 mil sunt datorii neplatite de doi ani.
Conducerea asociatiei ar fi invinuita de ceilalti proprietari daca v-ar elibera adeverinta sa va montati CT.
Apoi, asa cum ati amintit, asemenea demersuri trebuiau incepute din primavara sau cel tarziu in vara si nu acum toamna cand maine, poimaine incep probele pentru iarna.
Dar daca, asa cum spuneti, iarna nu ati avut caldura, acest lucru probabil ca s-a intamplat multora sau tuturor vecinilor dumneavoastra. Trebuie sa vorbiti, sa sesizati conducerea asociatiei si sa remedieze eventualele deficiente.
Pentru debransare individuala sunt mai multe conditii, asa cum au fost amintite mai sus, pe langa acordul asociatiei. Trebuie sa le aveti in vedere pe toate.
Cu asociatia ar trebui sa va luati masuri de pe acum penntru a putea obtine acordul macar anul viitor. In acest sens mergeti acum la asociatie si incheiati cu acestia o intelegere scrisa de esalonare a datoriilor ca sa nu va actioneze in judecata si poate, daca respectati intelegerea (graficul de plati) se sisteaza calculul penalizarilor. Altfel penalizarile ce se vor calcula de acum incolo vor fi enorme la asemenea restante. La 8000 lei restante, asociatia va poate calcula penalizari si de 480 lei/luna.

Alte discuții în legătură

Debransare bloc de la caldura din cauza unui restantier crisss2011 crisss2011 Buna ziua Astazi am aflat, in luna octombrie ,ca blocul nostru a fost debransat de la caldura din cauza unui restantier.Blocul are apa calda iar pe ... (vezi toată discuția)
Debransare de la radet 2017 CostinSibi CostinSibi Buna ziua, as dori si eu sa stiu in ce conditii ma pot debransa de la RADET, in anul 2017, avand in vedere ca in cadrul asociatiei de proprietari din care ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)