avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv de munca

sotia mea este incadrata ca economist la un ziar.
1.Dansei i se aplica prevederile contractului colectiv de munca la nivel de ramura mass-media? (eu, apreciez ca nu...dar sper sa ma contrazica cinevaB-) )
2.Contractul Colectiv de munca la nivel national pe anii 2011-2014 a intrat in vigoare (fie el si pana la finele anului?)
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 20:43, 6 Septembrie 2011
freeelis a scris:

De altfel definitia are doua sensuri :
angajat – persoana care lucrează cu contract individual de muncă într-o unitate mass – media

sau

angajat - persoana care exercită profesia în mod independent în calitate de angajat propriu conform legii şi a cărei principală sursă de venituri este obţinută din realizarea de produse şi servicii jurnalistice

suntem, partial de acord....angajat = persoana care lucrează cu contract individual de muncă într-o unitate mass – media[...] şi a cărei principală sursă de venituri este obţinută din realizarea de produse şi servicii jurnalistice - context in care, nu merge.

uite d-aia doctorii nu se opereaza singuri #-o
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2011
Cezar augustin Dinu, Avocat
Parerea mea este ca partea a doua nu prea merge la prima varianta ... apoi mai exista si alte prevederi care pot acoperi aceasta situatie invocata de dvs ... de exemplu, art.133 din Legea nr.62/2011, si anume:
Art. 133
(1) Clauzele contractelor colective de munca produc efecte dupa cum urmeaza:

a) pentru toti angajatii din unitate, in cazul contractelor colective de munca incheiate la acest nivel;
b) pentru toti angajatii incadrati in unitatile care fac parte din grupul de unitati pentru care s-a incheiat contractul colectiv de munca;
c) pentru toti angajatii incadrati in unitatile din sectorul de activitate pentru care s-a incheiat contractul colectiv de munca si care fac parte din organizatiile patronale semnatare ale contractului.
dinu cezar a scris:

potrivit definitiei date de contractului colectiv de munca la nivel de ramura mass-media
"angajat – persoana care lucrează cu contract individual de muncă într-o unitate mass – media sau exercită profesia în mod independent în calitate de angajat propriu conform legii şi a cărei principală sursă de venituri este obţinută din realizarea de produse şi servicii jurnalistice. "
in acest sens, el nu s-ar aplica decat redactorilor, corespondentilor, fotografilor, etc...fara a fi inclusi si contabilii aici.corect???

Daca citim atent,definitia aceasta se refera la doua categorii de persoane.

1. Daca ne referim la angajatpersoana care lucrează cu contract individual de muncă într-o unitate mass -media,aici sunt inclusi toti cei ce presteaza pe baza unui cim,inclusiv personal TESA si auxiliar.
2."sau exercită profesia în mod independent în calitate de angajat propriu conform legii şi a cărei principală sursă de venituri este obţinută din realizarea de produse şi servicii jurnalistice.".Daca ne referim la aceasta parte a definitiei,da se face trimitere la jurnalisti,redactori,fotoreporteri,etc.
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2011
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatori ContSters57986 ContSters57986 As dori sa stiu cite salarii compensatorii se acorda in ramura industriei alimentare.Va multumesc (vezi toată discuția)
Contract colectiv exista, eu nu sunt membru de sindicat narteaandrei narteaandrei Buna ziua. Am o noua intrebare: prevederile CCM la nivel de ramura se aplica si celor care nu sunt membri in nici un sindicat? Multumesc. (vezi toată discuția)
Salarizare cadre de conducere noiklosa noiklosa Buna ziua, Stiu ca exista undeva ceva prevazut despre faptul ca salariul minim pe economie este mai mare pentru cei cu functii de conducere, sau care ocupa ... (vezi toată discuția)