Doamna, sigur ca parintii TREBUIE sa faca parte din viata copiilor! Dar nu inteleg de ce considerati ca doamna e cea care ar trebui sa faca eforturi pentru a pastra o relatie constanta cu fostul sot! Relatia dintre ei e una, relatia copil-parinte e cu totul altceva. Desigur ca un copil ar fi mai fericit daca parintii, chiar divortati fiind, ar avea o relatie amicala, insa, in cazul de fata, cred ca tatal ar fi cel care ar trebui sa faca eforturi in acest sens.
La un moment dat, spuneti:
AVLIL a scris:
Da, cred ca un parinte trebuie sa fie in stare sa-si jertfeasca propriile vise pentru copilul lui si nu sa se ofere sa plateasca bani in schimbul acestor eforturi... Nu vad de ce ar frustra pe o mama faptul ca a renuntat la ea pentru copilul ei...
Dupa aceasta logica, mamele ideale ar fi cele care suporta orice din partea sotilor, numai pentru ca fiii lor sa creasca sub acelasi acoperis cu ambii parinti. Asta inseamna sa te jertfesti pentru copii? Regret, nu sunt de acord. Ba, mai mult, le condamn pe cele care accepta tot felul de umilinte in numele copiilor! Pentru ca ati vorbit de studii psihologice, acestea v-ar putea confirma ca in majoritate covarsitoare, criminalii provin din astfel de familii in care nu au cunoscut armonia. Sa stiti, doamna, ca sunt situatii in care zicala cu "un parinte prost e mai bun decat niciunul" nu e mereu adevarata...
Ca si dumneavoastra, detest comportamentele gen "platesc, numai sa rezolv problema cu copilul". De aceea m-a infuriat foarte tare atitudinea tatalui copilului in cauza, care, dupa spusele mamei, desigur, initial a acceptat sa-si dea acordul pentru plecarea copilului cu mama, in schimbul renuntarii acesteia la pensia alimentara.
Din tot ce a scris mama, eu am inteles ca intre tata si copil nu exista mari sentimente, pentru ca, sa fim seriosi!, in 2-3 ore pe luna, nu au cum sa se dezvolte astfel de sentimente. Asta am inteles eu.
Cat despre frustrare, doamna, ea intervine atunci cand o opersoana nu este fericita, indiferent ce intelege acea persoana prin notiunea de fericire. Un om frustrat are inmagazinata in el o mare cantitate de energie negativa, care-i afecteaza atat propriul organism, cat si pe cei din jur. In speta, pe copil. Daca ne gandim la copil - caci numai la el trebuie sa ne gandim - ce rezulta? Ca are un tata jalnic, cum bine l-ati caracterizat si, din cauza lui, fiindca s-a gandit sa faca pe "masculul feroce" (desi e clar din comportament ca putin ii pasa de cum se dezvolta psihic copilul), s-ar putea pricopsi si cu o mama care, in loc sa emane energie pozitiva, s-ar putea descarca pe copil. Minunat cadru de dezvoltare pentru acest minor!