Inteleg in sfarsit ca minorul vrea sa plece cu dv... Tot v-am intrebat asta, greu am primit raspuns... :)
Cat priveste judecata juridica a situatiei, eu juridic v-am raspuns prima data; v-am aratat punctul de vedere legal si nu personal.
In domeniul familiei insa, toate intamplarile si situatiile de fapt sunt foarte importante pentru stabilirea situatiei juridice. De aceea, uneori, pare ca judecam te-pomenesti-ce-altceva...
Referitor la necunoasterea situatiei insa, e clar, nu o cunoastem in intregime, noi cunoastem numai cat ne permiteti dv. Insa nu e vina noastra pentru acest lucru, nu avem cum sa cunoastem mai mult decat ne spuneti.
Astfel, judecam situatia in masura in care dv. ne-ati spus faptele si toti cei care intra pe forum isi asuma aceste situatii, nu se poate altfel.
AVLIL a scris:
In mod c;lar ca nu cunosc intreaga situatie, ca o stiu partial si trunchiata, dar asta nu inseamna ca nu mi-a creat aceasta impresie.
Sindromul copilului abandonat (sursa: wilkipedia) este o manifestare fizica sau psihica ce rezulta din pierderea unuia sau a ambilor parinti. Abandonul poate fi fizic (lipseste efectiv parintele de langa copil) sau psihic (cand partintele nu-si manifesta afectiunea fata de copil, nu comunica).
In unele tari parintii isi lasa copiii din diverse motive: dificultati materiale sau probleme cu legea etc. Pierderea involuntara a unui parinte (divort, deces) creeaza probleme de abandon. Parintii care isi lasa copiii, din motive intemeiate sau nu, le pot cauza acestora probleme ireversibile.
Simptomele pot fi fizice si/sau mentale si se pot intinde mult in timp, si in perioada maturitatii si de-a lungul intregii vieti: instrainarea din mediu in care traiesc, retragerea din viata sociala, rezistenta la crearea de noi relatii interumane; vina - copilul crede ca el a facut ceva gresit care a creat decesul, despartirea etc. (deseori vina e asociata cu depresia); teama si incertitudine, lipsa de incredere in sine; probleme cu somnul si probleme alimentare; alte manifestari psihice: somnolenta, oboseala, lipsa de energie, autoinfometare, furie reprimata, durere.
Sunt dificil de identificat aceste simptome chiar de catre psihanalisti, caci ele nu apar in anumite configuratii la toti copiii, depinde de trairea fiecaruia, de varsta etc. Exista boli "incurajate" de aceste stari, caci unii copii isi reprima toate trairile, nu le manifesta si atunci apar problemele fizice de mai sus (uneori si astm, probleme dermatologice temporare sau definitive etc.). Bolile pot aparea ca manifestari insa mult dupa inceputul traumei, la ani de zile.
Abandonul poate fi numai temporar, parintii sau parintele revenind in viata copilului la anumite intervale de timp, insuficient insa pentru a crea o relatie sau pentru a-i convindge de toate relele pe care au ajuns sa le creada.
Unii copii creaza personaje din parintele sau parintii lipsa, ajungand ca, in timp, sa-l creada perfect, evident mai bun decat este.
Pentru asta isi trunchiaza amintirile, isi schimba impresiile pe care le-a avut intr-un moment sau altul; acest lucru e foarte greu de depistat in timp, se face doar prin psihanaliza complexa, iar parintele sau alte persoane din anturajul copilului observa foarte tarziu, in ani de zile.
E numai o parte din studiile citite, din pacate, nu am calculatorul meu saptamana asta, asa incat nu va pot da toate studiile pe care le am acolo. E o problema care m-a preocupat in timp si despre care am citit mult. In plus, am lucrat cu psihologi specializati in copii.
Am sa incerc sa nu mai intervin in subiect, vad ca orice v-as spune, tot suparata ramaneti.
Va doresc un copil fericit! Asa cum doresc tuturor copiilor sa fie. :)