avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Din pacate problema nu se opreste acolo unde minorul vrea sa plece cu mama.
Problema va trebui rezolvata de o instanta din Romania.
Mama va trebui sa plece din tara si ii va trebui in acest sens ori acordul tatalui, ori o hotarare judecatoreasca.
Hotararea judecatoreasca nu va suplini acordul tatalui in dispozitivul sau.
De aici va incepe judecata.Nu se va baza pe suplinirea acordului tatalui.
avocat Claudiu Lascoschi
Pai ideea nu era ca pentru asta se cere hotararea judecatoreasca? Pentru a se obtine acordul tatalui? Altfel de ce sa ceara un alt program de vizitare daca acesta nu duce ca finalitate la posibilitatea de a obtine viza, in speta de a obtine acordul tatalui pentru a se putea stabili in alta tara? Nu mai inteleg nimic.
Din punctul meu de vedere bine ca se da posibilitatea copilului de a -si putea spune parerea cu privire la incredintare si program de vizitare. El, desi e mic (11 ani) are intotdeauna maturitatea necesara sa aleaga.
Am vazut cazuri in care instanta a incuviintat audierea minorului chiar si la o varsta mai frageda si acesta a spus clar: "vreau sa raman cu mama, ea nu m-a abandonat niciodata, tata nu ma iubeste". Mie personal mi-au dat lacrimile de durerea copilului si l-am admirat pentru hotararea sa.
Nu disperati doamna Chivu...intotdeauna exista o solutie. Iar daca puteti sa oferiti copilului o alta sansa in viata....FACETI-O..
Mult succes.