avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1365 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate probleme cu pasarile de curte ale vecinului
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

probleme cu pasarile de curte ale vecinului

In urma cu 2 luni vecinii mei si-au cumparat 30 de pui.Le dat de mancare pana au crescut,iar acum a ramas cu vreo 6-7 gaini si 2 cocosi.Inafara faptului ca miroase extrem de urat cand e cald afara,cei 2 cocosi fac o calagie de nesuportat.De dimineata de la 5 pana seara,dar mai ales la 5 dimineata si 5 seara.As dori sa stiu ce as putea sa fac ca sa scap odata de mirosul si cantatul cocosilor.A intrat in vigoare legea care interzicea cresterea pasarilor in bucuresti? (iar distanta de la casa mea pana la curtea unde stau gainile este de 5m). Multumesc mult pentru orice sfat/sugestie!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:25, 12 Septembrie 2011
Nu stiu daca mai este valabila hotararea pe care am gasit-o (in principiu nu vad de ce ar fi fost anulata) insa puteti intreba la Primaria Generala:

HOTARARE NUMAR: 25 DIN 14/04/94 - privind completarea H.C.L.M.B. din 28.09.1993
EMITENT : PRIMARIA GEN. A CAPITALEI
APARUT IN: M.O. AL MUN. BUCURESTI NR: 25 DIN 14/04/94
[...]

Art. 18. CRESTEREA SI INTRETINEREA ANIMALELOR

Persoanele fizice si juridice au urmatoarele obligatii:

a) Sa respecte normele sanitar-veterinare in cazul in care cresc si intretin animale si pasari;

b) Este interzisa cresterea animalelor si pasarilor de orice fel in alte locuri decat in cele amenajate in acest scop, igienice si dezinfectate, amplasate la minimum 10 m distanta de locuinte si cu respectarea normelor sanitar-veterinare si de transmitere a imbolnavirilor la om si animale.

Se instituie perimetrele cuprinse intre urmatoarele limite, in care cresterea si intretinerea animalelor este interzisa si anume:

-P-ta Victoriei - B-dul Iancu de Hunedoara - Sos. Stefan cel Mare - Sos. Mihai Bravu - B-dul Decebal - P-ta Alba Iulia - P-ta Unirii - B-dul George Cosbuc - Sos Tudor Vladimirescu - Sos. Panduri - B-dul Geniului - Sos. Cotroceni - Str. Stefan Furtuna - B-dul Dinicu Golescu - P-ta Garii de Nord - B-dul I.G.Duca - Str. Dreapta - Sos. Nicolae Titulescu - P-ta Victoriei;

-P-ta Aviatorilor - B-dul Aviatorilor - latura de sud a lacului Floreasca - Str. Aviator Radu Beller - P-ta Dorobanti - Calea Dorobanti - P-ta Dorobanti.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cresterea gainilor in oras amavrancea amavrancea Buna ziua Locuiesc la curte in orasul Bucuresti pe o sosea principala. Vecinul din fata mea creste pasari la o distanta de 12 metri de geamurile mele. Aceasta ... (vezi toată discuția)
Cocoși și găini în oraș - este legala cresterea pasarilor de curte in oraș? ... Marinella7 Marinella7 Bună ziua . Este legala cresterea pasarilor de curte in oraș? Sunt înconjurată de gainile si cocoși vecinilor . Găinile ca găinile dar cocoșii fac ... (vezi toată discuția)
Gaini si cocosi de la vecini cristinel12 cristinel12 vecinii mei au gaini si cocosi , pe langa faptul ca miroase vara ingrozitor , in fiecare dimineata canta la 4 , la 5 , la 6 , si deranjeaza, mentionez ca ... (vezi toată discuția)