avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Motiv divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Motiv divort

Buna seara. O mare rugaminte. Ce motiv as putea invoca pentru un divort cat mai amiabil, in conditiile in care sotul meu nu este dispus sa accepte inaintarea lui. M-a amenintat ca va spune in fata instantei ca "nu are nevasta de lasat". In condintiile in care nu e de acord cam in cate termene ne-am duce pana la pronuntarea divortului?
Va multunesc
Cel mai recent răspuns: Cristina Voicu , Avocat 21:50, 13 Septembrie 2011
Da, in esenta, trebuie sa dovediti ca nu mai este posibila convietuirea cu sotul din motive imputabile lui, pe baza de probe administrate in fata instantei de judecata.
Simplul fapt ca nu este de acord cu divortul nu constituie un impediment major in desfacerea casatoriei daca veti dobedi ca respectiva casatorie nu mai poate continua.
Eu m-am opus divortului , am scris aceasta si in intampinare , nu am avut o viata usoara alaturi de fostul meu sot , insa primul meu gand a fost ca vor suferi copiii si am vrut sa imi salvez casnicia , dar pana la urma la cel de-al 3-lea termen , ne-a divortat . Nu am rezolvat nimic opunandu-ma divortului.
Daca sotul a administrat probe in sustinerea actiunii sale a reusit.Probabil ca a avut si avocat intrucat singur nu as crede ca ar fi reusit...
Chiar as paria ca a avut angajat avocat...
trebuie dovedita culpa sotului ca altfel va respine,nu are imp.ce zice el;luati-va av.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort unilateral - fara acordul sotului ro.dragospopescu ro.dragospopescu Buna ziua, Vreau sa intentez divort, dar nu cred ca sotul meu va agreea ideea \"acordul partilor\". Suntem casatoriti de 1 an, nu avem copii si nici de ... (vezi toată discuția)
Divort mihali mihali Buna ziua, Revin cu rugamintea de a ma sfatui cum sa procedez in situatia urmatoare: 1. In cazul in care sotul meu nu doreste sa fie implicat in ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez dar sotia mea nu-mi acorda divortul traian1 traian1 vreau sa divortez dar sotia mea nu vrea sa imi acorde divortul ce pot sa fac? (vezi toată discuția)