buna ziua,
-eu am intreprindere individuala cu 4 angajati cu contr. indiv. de munca; nu inteleg din lege, daca am obligatia sau nu de a depune trimestrial aceasta declaratie.
-extras din lege :- "au obligatia de a depune declaratia 112 trimestrial ,persoanele fizice autorizate si intreprinderile individuale, persoanele fizice care exercita profesii liberale, precum si asocierile fara personalitate juridica constituite intre persoane fizice care au, potrivit legii, personal angajat pe baza de contract individual de munca"......., dar este vorba de toate intr. indiv. sau doar de cele care au pana la 3 angajati (asa cum scrie la pers. juridice.......)??
multumesc,
In primul rind nu exista obligativitate in depunerea decl trimestriale, ci angajatorul poate opta pt depunerea lunara sau trimestriala. Art 296 19, alin 1 5 din Codul fiscal si art II din OG 30/2011 spune ca angajatorii pot opta pt depunerea trimestriala.
Art 58, alin 2, lit d spune ca toate II pot depune trimestrial, indiferent de numarul de angajati.
Declaratia 010
rodia
Buna ziua,
Am rugamintea daca ma puteti ajuta cu un raspuns.
Firma nou infiintata (microintreprindere) angajeaza de la 1 octombrie 2013 un nr. de 7 ... (vezi toată discuția)