avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă De la ce varsta sunt permise nesimtirea si ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

De la ce varsta sunt permise nesimtirea si impertinenta?!

Oare este permis unei persoane sa devina impertinenta si nesimtita sub pretextul varstei , experientei si pozitiei?
X-(
Nu inteleg cum pot asemenea persoane sa mai pretinda respect , pe cand acest cuvant le este strain in vocabular....
Aveti experiente similare cu astfel de persoane?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 00:29, 26 Octombrie 2011
Nesimtirea si insolenta,impreuna cu toate ''neamurile'' ce descind din aceasta categorie,fac parte integranta din educatia fiecarui subiect (persoana ) care se manifesta public .
Atata timp cat educatia din familie,scoala NU EXISTA,individul antisocial se manifesta prin acest mod in situatii -ce i se par normale doar lui-pentru a obtine ceva .
In principiu,acest mod de ''REUSITA'' in viata,se poarta in ziua de astazi,in multe imprejurari,pot afirma chiar ,foarte des,intrucat amprenta nevredniciei de a face fata tuturor presiunilor sociale,materiale,nedreptatilor,a luat o amploare care nu poate fi stavilita usor.
Prin aroganta,nesimtire,atacuri psihologice,individul needucat,se manifesta antisocial,visand ca este superior interlocutorului sau-bineanteles avand un scop de realizat-.
Este de neanteles,atitudinea obiectului acestui subiect la persoane care pretind ca sunt titrate (adica au cel putin o diploma de studii superioare).
Educatia,la care m-am referit mai sus,nu se refera implicit la cat de multe studii ai,ci la modul cum ai fost invatat sa fii sociabil si comunicativ cu cei din jur,la respectul ce se cuvine sa-l oferi aproapelui tau etc.
Este foarte neplacut sa ai o experienta traita mai ales in locuri publice (autoritati locale,ong-uri,magazine ...samd),intrucat,orice persoana care intra in contact cu asemenea persoane,au un interes pentru care apeleaza la un asemenea serviciu public autorizat.
Astazi fiind ziua drepturilor omului,se poate sa cerem ca sa fie instituita atitudinea de respect fata de cei care sunt in masura sa aplice bunul simt in societate,macar o singura zi!

Deci,sa incercam sa-i educam noi pe cei fara 6-7 ani de acasa,oferindu-le Codul bunelor maniere oricand observam ca avem in jurul nostru tupeisti,teribilisti si nesimtiti care in fapt si de drept,au probleme de sanatate psihica,prin tulburarea de comportament social.

Succes !
Vreau sa spun ca uneori o privire face cat 1000 de cuvinte, la fel si un zambet mititel cu un coltz al gurii prin care ii dai un semnal ca nu dai 2 bani pe mizeriile lui. Astea 2 combinate si servite unui nesimtit caruia nu-i poti spune ce parere ai despre el pot ''razbuna'' sentimentele de frustrare pe care le incerci in preajma unor asemenea... oameni.

Nici eu nu cred ca varsta are legatura cu gradul de nesimtire al unui individ.


scria distinsa d-na "Ares_3"

Privirea incetosata de rutina si de usor dezgust suveran sau privirea aceea de "invingator" al unei vieti banale , aflate in dosul unui ghiseu , care ar spune," eu, cum sunt , sunt totusi aici , tu ai nevoie de mine, nu eu de tine " sunt cele care deranjeaza , precum si "aerele" de falsa superioritate ale acelui la care apelezi si care crede ca este uitat sau lipit de functie sau de scaun , sunt cele care jignesc , de fapt cele care lezeaza pe orice om normal care nu se asteapta la asemenea "abordari" .
Surasul , poate fi doar ironic pentru ca superioritatea celui la care apelezi este hranita cotidian de o societate indiferenta sau de un angajator pe care nu il intereseaza decat rezolvarea propriilor probleme , dar mai ales plata unor retributii cat mai infime..
Daca cel din "scaunul moale" este "protapit" mai sus sau chiar sus , urmeaza afisarea superioritatii , iar daca cel cu care are de-a face nu tace sau il ironizeaza , apare neputinta de a conversa , de a avea o replica corecta , concreta , umana si atunci , crede persoana "protapita" ca poate face orice , chiar sa devina grobian , ca sa elimine "invadatorul" normal , pentru ca superioritatea reala si inteligenta ii sunt straine , chiar il dezgusta pentru ca sunt trepte la care "el" nu poate ajunge niciodata.
Este clar ca indiferenta nu este o solutie , cum nici grobianismul nu este , ironia risti sa nu o inteleaga sau sa se faca ca nu o intelege.
Surasul celui cu probleme , il crede bovin sau il considera o acceptare servila a realitatii sale
Toate aceste situatii , toate aceste comportamente , sunt produsele unui sistem anormal si al unui social bulversat , de cele mai multe ori, nedemn , rusinos.
Iesirea din acest sistem tine numai de revolutionarea interioara a societatii , de fapt , mai intai , revolutionarea interioara a fiecarui membru al acesteia.
Numai o astfel de societate poate elimina aceste "rebuturi sociale" sau ii poate face sa se schimbe , pentru ca cerintele ei , ar fi de natura de a-i elimina din lumea pe care am dori-o cat mai rapid reala.
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
trope_doi, utilizator
Educatia nu se invata,educatia se insuseste.
accente a scris:

Educatia nu se invata,educatia se insuseste.


Ati putea explica afirmatia? Cum se poate insusi ceva ce nu se invata? In sens didactic, nu penal...:O
Probabil, se refera la faptul ca unui om educat, ca si unui bun meserias, ceea ce este i se datoreaza siesi si prea putin scolii ca institutie.

Alte discuții în legătură

Aplicare amenzi stapani caini Antoanela Geaman Antoanela Geaman Scriu acest mesaj deoarece chiar mi se pare inadmisibil sa facem slalom printre fecalele de caine pe aleile dintre blocuri sau case.Mai ales ca acestea provin ... (vezi toată discuția)
Pagina creata unui minor pe facebook in care este batjocorit ELENA GABRIELA ELENA GABRIELA Va rog sa ma ajutati care-i instante sa ma adreses ...cea civila sau cea penala. Copilului meu in varsta de 13 ani...alti colegi mai mari i-au furat pozele de ... (vezi toată discuția)
Violență fizică în liceu: copilul meu a fost forțat să stea în picioare de către profesorul de la oră. Îl pot acționa în instanță pe domnul profesor? alexandru23 alexandru23 Buna ziua, Copilul meu a fost fortat sa stea in picioare de catre profesorul de la ora. Consider ca indiferent ce ar fi facut el (faptul ca el a stat o ora ... (vezi toată discuția)