Adam Grecu a scris:
Domnule, legea are prevederi generale, dar daca ati observat, tot legea permite as. prop. sa i-a anumite decizii - desigur in spiritul legii. Daca dvs. decideti /hotarati ca numai proprietarii de pe acea coloana sa achite costul lucrarii de reparatii, atunci nu este nici-o greseala. La fel de bine este si daca faceti repartizarea costurilor cu reparatia la toti proprietarii.
Am inteles ca sunteti mai nou in functia de presedinte... Pana acum cum s-a procedat in astfel de cazuri? Este bine sa tineti cont de ”obiceiul” locului. Mai zic o data: repartizarea costului la toti proprietarii din imobil are avantajul ca costul pe apartament sa fie sensibil mai mic decat daca repartizarea s-ar face numai proprietarilor „direct afectati”.
Am patit mai demult cand s-a spart o teava de la apa calda la subsol la care erau bransate doar 4 apartamenete din tot blocul, nu au vrut sa plateasca cei nebransati, asa e si acum, ceilalalti care nu sunt afectati nu au vrut sa plateasca si s-a repartizat doar la cei care o folosesc. SIngura chestie e ca nu avem nimic aprobat in scris si unul din vecini nu vrea sa plateasca si spune ca ne da in judecata acum cand e atreia si ultima transa de plata pentru reparatie...Administratorul cand i-am dat apartamentele bransate la coloana nu a spus nimic ca trebuie sa plateasca toti.. (nu sta in blocul nostru), eu consideram ca se plateste doar la bunurile utilizate in comun de proprietari.
pt LocatarB Ex. Cum ar plati altii de pe alt etaj geamul spart la etajul meu....