CABINET de AVOCAT caut ABSOLVENŢI de DREPT pentru COLABORARE, inclusiv INDRUMARE pe perioada STAGIATURII
Colaborarea se doreşte ca fiind un răspuns la necesităţile cabinetului şi o oportunitate pentru absolvenţii de drept care doresc să dobândească cunoștințe practice în domeniul dreptului comercial şi al dreptului civil sub forma unei colaborări înainte şi după susţinerea examenului de admitere în barou.
Cerințe minimale obligatorii: licenţiat în drept, cunoștințe solide de drept în domeniul de interes, responsabilitate, comunicativitate, rezistenţă la stres, dinamism, cunoașterea la nivel mediu-avansat a limbii engleze, cunoștințe de operare PC.
Condiţii oferite: cabinet în Bucureşti - Sectorul 3, zonă apropiată instanţelor de judecată, spaţiu de lucru propriu, dotări şi logistică necesară desfăşurării activităţii, program de lucru flexibil.
Candidaţilor care, după perioada de probă în cadrul cabinetului, vor promova examenul de barou, li se asigură îndrumare pe perioada stagiaturii, inclusiv încheierea contractului de colaborare.
Trimiteţi CV-ul dvs., o scrisoare de intenţie şi o copie a foii matricole şi a diplomei de licenţă (în format pdf sau jpg) la adresa de e-mail job.avocat@gmail.com.
Candidaţii selecționați în urma analizei CV-urilor şi a actelor de mai sus vor fi contactaţi în maxim 2 zile de la data primirii mesajului pentru interviu.
Mie mi se pare laudabila aceasta initiativa, daca este intrutotul reala, in conditiile in care cunoastem toti "ceea ce nu este elegant a fi explicat in scris". Cunoastem toti cum se ajunge stagiar DE OBICEI, ce face un stagiar DE OBICEI si cum este platit un stagiar DE OBICEI. Personal sunt stagiara si norocul meu a fost ca am dat de un OM intre avocati. Asa ca am evitat DE OBICEI-ul metionat mai sus, dar am suficiente exemple in jurul meu - fosti colegi de facultate - care imi confirma ca DE OBICEI este inca de actualitate si cazul meu este doar unul fericit si destul de atipic. Nu cred ca e cazul - decat pentru placerea teoriei - a face atata caz de o prevedere legala aberanta pana la urma. Solutii strict legale se pot gasi, avand in vedere ca exista posibilitatea legala pentru orice subiecte de drept de a incheia orice contract, cu respectarea prevederilor legii. Spre exemplu, altul nu imi vine in minte acum: un avocat poate avea calitatea de asociat intr-un srl, nu insa si pe aceea de administrator. Dar fiind asociat intr-un srl, se va putea incheia un CIM intre srl-ul respectiv si colaboratorul in cauza. Astfel nu eludam nici fiscul, nici statutul...
De altfel, cunoscand si Dvs. domeniul, sunteti la curent ca in foarte multe (prea multe, as zice) cazuri, legea lasa mult loc pentru interpretare, sau e neclara, sau, sau, sau... Ca doar un avocat se gaseste de multe ori in situatia de a sustine cu fervoare un anumit aspect intr-o cauza, iar in alta cauza, cu alte parti dar cu obiect relativ asemanator, sa nege cu vehementa acelasi aspect! Spre exemplu, intr-un partaj in care esti avocatul sotiei care a stat mai mult acasa crescand copiii, sa sustii cu tarie ca "munca femeii in gospodarie si cresterea copiilor" a contribuit mult la obtinerea bunurilor in chestiune, pentru a ii obtine o anumita cota din ele, iar in altul, in care esti avocatul celui care a avut un partener de viata care a stat mai mult acasa, sa sustii cu tarie ca respectiva munca in gospodarie a avut un rol minor si sa tragi pentru a obtine cota cat mai mare...
Ma rog, am iesit din sfera subiectului, ideea este ca nu vad de ce ar trebui sa ne lovim de litera legii cand ar fi mai bine sa ne ghidam mai mult dupa spiritul ei(in fine, si "spiritul" legii e in anumite cazuri discutabil). Stau si ma gandesc care e rostul prevederii in cauza si imi trece prin minte ca acesta ar fi evitarea practicarii avocaturii in mod ilegal, de persoane care nu sunt inscrise intr-un Barou. Adica, avocatul sa angajeze un jurist care sa mearga in instanta in anumite cauze pe baza de mandat, "cu titlu gratuit", atata vreme cat exista stipulat in procedura ca partile se pot infatisa prin mandatar, pentru a eluda fiscul si a nu mai taia chitante respectivilor clienti. Ma rog. E numai o opinie.
Mie mi se pare ca frumusetea acestei meserii consta tocmai in cunoasterea legii si gasirea SOLUTIILOR. Evident atunci cand exista solutii. Ca nu intotdeauna exista. Evident, o solutie exista INTOTDEAUNA. Dar nu intotdeauna e una care sa fie LEGALA (chiar daca prin legal am intelege sensul extins, acela care include si "portitele" si "scaparile")sau care sa poata fi valorificata pe cale legala. Dar cand exista... e atat de frumos sa reusesti sa o gasesti... :)
Nu inteleg de ce atatea discutii pe langa topic! Exista burse private care pot fi acordate absolventilor, credeti ca e prima data cand da cineva de problema asta? Sunt atatea societati de avocati care isi recruteaza avocatii din anul 3-4, si nu pe gratis!
Stagiatura
2theadvocate
Buna ziua!
Ce costuri implica pt un avocat definitiv preluarea unui avocat stagiar, pe parcursul celor 2 ani de stagiatura? Multumesc pt eventualul raspuns. (vezi toată discuția)
Stagiatura
valery
As vrea sa stiu daca se poate sa faci stagiatura in alt judet decat cel unde ai luat examenul! Normal ca mi s-a spus ca nu, dar atata timp cat nu esti inscris ... (vezi toată discuția)