avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen contestare decizie desfacere CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen contestare decizie desfacere CIM

S-a modificat cumva termenul de 30 de zile de la data comunicarii in care poate fi contestata in instanta o decizie privind desfacerea CIM ? Am auzit o varianta ca s-ar fi modificat la 45 zile, este adevarat ? Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:01, 22 Septembrie 2011
dumneavoastra va referiti la un caz particular (concediere pe motive ce tin de persoana angajatului) pe cand intrebarea avea caracter general. Ce termene se aplica, in cazul concedierii colective sau a concedierii pentru motive ce nu tin de persoana angajatului, sau pur si simplu o decizie in caz de demisie?
Cu respect,dvs.v-ati referit la intreaga paleta a desfacerii cim (inclusiv a desfacerii cim ca si sanctiune disciplinara) ceea ce nu este in conformitate cu prevederile Codului Muncii.Repet,in cazul desfacerii cim ca si abatere disciplinara a angajatului sunt aplicabile doar prevederile Codului Muncii.
Ca si caz particular, este vorba de o desfacere a CIM din motive disciplinare .
in acest caz, mea culpa
Rentzu a scris:

S-a modificat cumva termenul de 30 de zile de la data comunicarii in care poate fi contestata in instanta o decizie privind desfacerea CIM ? Am auzit o varianta ca s-ar fi modificat la 45 zile, este adevarat ? Multumesc anticipat !


Da, s-a modificat .. art.211 lit.a din Legea nr.62/2011 a abrogat implicit prevederile art.268 alin.,1 lit.a C.mun. , astfel incat masurile unilaterale de executare, modificare, suspendare sau incetare a contractului individual de munca, inclusiv angajamentele de plata a unor sume de bani, pot fi contestate in termen de 45 de zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat cunostinta de masura dispusa.

O derogare de la aceasta prevedere o consituie , asa cum s-a mai spus , contestarea deciziei de desfacere disciplinara a c.i.m. care se ataca in instanta in termen de 30 de zile calendaristice de la data în care s-a comunicat decizia respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen contestatie laura-jurist laura-jurist Buna ziua, in materia dreptului muncii, o decizie de incetare a CIM ca urmare de desfiintarii postului in ce termen poate fi formulata? 30 zile conform art. ... (vezi toată discuția)
Termen de contestaþie a deciziilor emise de angajator. machis machis În art. 211 litera \"b\" din Lg.62/2011 se prevede faptul că măsurile unilaterale vizând executarea, modificarea, suspendarea şi încetarea contractului ... (vezi toată discuția)
Termen contestare decizii de incetare a contractelor de munca Strong Strong Care este termenul in care se poate contesta decizia de incetare a contractului de munca? a ramas de 30 de zile sau acum e de 45 zile?Multumesc (vezi toată discuția)