avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avansarea personalului incadrat pe functii de executie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avansarea personalului incadrat pe functii de executie in gradatia corespunzatoare transei de vechime

am urmatoarea situatie, un angajat implineste 3 ani de cand este angajat la aceasta institutie,inainte se acorda procentul conform vechimii cum ar fi 5%, acvum conform legii cadru se numeste avansarea in clasa de salarizare corespunzatoare vechimii in munca si nu se mai calculeaza dupa formula vechi ci se majoreaza cu un procent de 2,5% cine s-a intalnit cu asemenea situatie va rog sa mi aratati si mie modul de calcul al vechimii uematoarei situatii: ex: salariul de baza este de 900 + spor 15%(120) si trece in gradatia 1 - de la 3 la 5 ani - 3 clase succesive de salarizare suplimentare fata de nivelul minim al fiecarei functii. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: dumi32 , utilizator 13:00, 3 Octombrie 2011
Daca 15% este sp.pt. conditii vatamatoare , atunci sal de baza initial=900lei
Sal. de baza gradatia 1 =900x7,5%=968 lei.
Total salariu brut= 968+145=1113 lei(145=968x15%)
Nu cred ca formula este corecta ganditiva in cazul in care un angajat trece din gradatia 3 in gradatia 4 asta inseamna ca se va inmultii clasele de salarizare de 8 x 2.5 = 20 si are un salariu de 1045 inmultit cu procentul de 20 plus sporul de 113, salariul va fi mult mai mare pt un personal bugetar.
De ce in norme la exemplul dat cu un angajat care este incadrat in clasa de salarizare 41 avand un salariu de baza de 1305 si un spor de 131 , trece din gradatia 4 in gradatia 5 si beneficiaza de clasa de salarizare 42 avand un salariu de bnaza de 1338 calculat astfel 1305x 1.025 = sporul de 131 dupa susele dvrs ar trebuie inmultit clasa de salarizare de 8 x 2.5 , procent care se inmulteste cu salariul de baza plus sporul din afara salriului deci nu da aceeasi suma , eu nu m-am lamurit cu aceasta formula daca a aplicat cineva si s-a lovit de aceasta situatie va rog sa ma ajutati si pe mine cu un mod de calcul. Multumesc
dumi32 a scris:

Nu cred ca formula este corecta ganditiva in cazul in care un angajat trece din gradatia 3 in gradatia 4 asta inseamna ca se va inmultii clasele de salarizare de 8 x 2.5 = 20 si are un salariu de 1045 inmultit cu procentul de 20 plus sporul de 113, salariul va fi mult mai mare pt un personal bugetar.

-gradatia 1 - de la 3 la 5 ani - 3 clase succesive de salarizare suplimentare fata de nivelul minim al fiecarei functii;
-gradatia 2 - de la 5 la 10 ani - doua clase succesive de salarizare suplimentare fata de cele detinute pentru gradatia 1;
-gradatia 3 - de la 10 la 15 ani - doua clase succesive de salarizare suplimentare fata de cele detinute pentru gradatia 2;
-gradatia 4 - de la 15 la 20 de ani - o clasa succesiva de salarizare suplimentara fata de cele detinute pentru gradatia 3;
-gradatia 5 - peste 20 de ani - o clasa succesiva de salarizare suplimentara fata de cele detinute pentru gradatia 4.

Cand se trece de la gr.3 la gr. 4,salariului de baza pe care l-a avut angajatul respectiv i se aplica o crestere de 2,5%x1,corespunzator unei singure clase de salarizare suplimentare adaogate..

La gradatia 1: 3x2,5%
gr.2: 2x2,5%
gr.3: 2x2,5%
gr.4:1x2,5%
gr.5: 1x2,5%

In exemplul dvs. salariul pt. gradatia 4 era 1305 lei. Salariul de baza aferent gr. 5=1305x1x2,5%=1305x2,5%=1338. Intr-adevar,sporul pt.cond. vatamatoare ramane nemodificat,deci majorarea sal de baza prin primirea de gradatii suplimentare nu influenteaza sporurile care nu intra in sal.de baza.

In ex. concret al dvs. salariul de baza initial 900lei devine la gr.1:900x3x2,5%=968lei,dar sporul ramane nemodificat,adica 120 lei.
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2011
ContSters136493, utilizator
Sarutmana mult de tot doamna Ondino gata am inteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul spor vechime 2011 lupan2maria lupan2maria la 31.12.2010 pe functia de consilier principal clasa 1 gradatia 3 (spor vechime 15 %) cu salariu de incadrare de 1111 avand salariu brut de 1103 cu scadere de ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime iulia03 iulia03 buna ziua am si eu o intrebare in legatura cu sporul de vechime, dupa cati ani lucrati in campul muncii se aplica,si daca concediul de crestere a copilului ... (vezi toată discuția)
Acordare spor de vechime bugetari Aura2012 Aura2012 Un salariat contractual din cadrul primariei are facut o vechime de 10 ani cum ii acord sporul de vechime ? Este incadrat guard clasa 17 ... (vezi toată discuția)