avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act vanzare cumparare avocat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act vanzare cumparare avocat

buna ziua
as avea o nelamurire va rog
se poate face un act de vanzare cumparare cu ajutorul unui avocat?se poate evita notarul?
precizez ca vanzarea se va face intre mine si tatal meu ,deci in familie
avem toate actele necesare si am vrea sa evitam onorariul notarului
si inca o intrebare , va rog
ce comisioane se percep de catre notari pt o asemenea tranzactie dar de catre avocati?
sunt si alte plati pe care trebuie sa le fac, ceva impozit la stat?apartamentul este cumparat de tata in 2004 din banii mei iar acum vreau sa il puna pe numele meu
va rog lamuriti_ma putin
multumesc
cu stima
eu zic, pentru un plus de siguranta, sa se adreseze totusi notarului... acum nu stim si cine ar putea ataca acel act, cu timpul...
Pe antecontract de vanzare-cumparare nu exista nicio problema.

In cazul actului translativ de proprietate sub forma vanzarii-cumpararii Biroul de Carte Funciara refuza intabularea si trebuie facut recurs.
Problema apare acolo unde nu exista nicio garantie ca va fi admis recursul importiva incheierii pronuntate de CF.
Altfel, din punct de vedere juridic nu ar exista probleme cu privire la transferul proprietatii la apartamente.

avocat Claudiu Lascoschi
Plîngere.

Liviu S.Bordaş
wildflower, la noi precedentul judiciar nu e izvor dde drept, asa incat, daca vrea sa-ti respinga cererea de inscriere in CF, orice birou din tara o poate face, inclusiv cel care a pierdut procesul de la Iasi.
Cu privire la acel dosar, am citit temeiuri si am vazut pronuntarea... Mi-ar fi placut sa am toata hotararea, dar m-am edificat.
Liviu, sa stii ca avocatul acela a intocmit un act de vanzare in toata regula, vanzare a unei constructii, in baza unui certificat de sarcini. Caci asa zice legea cadastrului, extras pentru autentificare sau certificat de sarcini... A cerut inscrierea care i s-a respins pe motiv ca actul nu e autentic... S-a facut plangere impotriva incheierii si instanta a zis ca actul indeplineste formele legii pentru validitate precum si pentru inscrierea dreptului in CF.
A fost chiar o instrainare...

Sunt insa de acord cu colega, cine stie cine ataca actul, cel mai bine ar fi sa fie facut cu grija, indiferent ca e sub semnatura privata sau altfel...
Am urmarit subiectul simplu din pct de vedere teoretic dar practic fara sanse de izbanda.Ma intereseaza acest subiect si am sa lansez o intrebare legata de el.
Din opiniile de pe forum la care ader reiese clar ca vanzarea unui apartament TEORETIC se poate face fara forma autentica insa cei de la cadastru nu o vor intabula.Din acest motiv m-am gandit sa fac o actiune in constatare a dreptului de proprietate sa-i cer instantei sa imi recunoasca valabil vanzarea.Credeti ca ar fi admisibila o astfel de actiune. Si daca da ar avea vreun efect fata cei de la cadastru?

Alte discuții în legătură

Intabulare carte funciara ContSters9695 ContSters9695 In cazul in care s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare care are ca obiect o constructie, nu si terenul, iar contractul e certificat de avocat, pentru ... (vezi toată discuția)
Impozit antecontract de vanzare-cumparare apartament apu apu Buna ziua, am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament. Pe langa taxele notariale, mi s-a solicitat si am achitat impozitul de 2%, ... (vezi toată discuția)
Notare litigiu in cartea funciara victoria75 victoria75 Intentionez sa notez un litigiu in cartea funciara (litigiul este deschiderea procedurii insolventei si rezolutiunea antecontractului de ... (vezi toată discuția)