Firma la care lucrez imi da diferenta de salariu pe PFA. Problema este ca nu stiu ce cheltuieli deductibile sa bag. Am mai intebat in stanga in deapta dar nu am aflat nimic concret.
Va rog sa ma ajutati altfel la sfarsit de an probabil ca o sa platesc mai mult decat incasez.
Multumesc frumos
Cititi in Codul Fiscal la sectiunea ''impozit pe venit '' pt activitati independente: cheltuielile deductibile sunt cele specifice obtinerii de venituri pe domeniul dvs de activitate.Pot fi: ch cu transportul RATB, metrou,cu tel mobil,cu materiale sanitare,cu echipamentul de lucru,cu spatiul care figureaza in contractul de comodat drept punct de lucru (atentie,proportional cu cat reprezinta spatiul in suprafata totala a locuintei ,sa zicem 45%, veti regasi asta tot in Codul Fiscal), ch cu impozitul platit trimestrial,cu asigurarea de sanatate,cu CAS daca este cazul.Toate documentele care stau la baza deducerilor trebuie sa fie emise pe numele PFA-ului pentru deducere totala, in caz contrar se deduce fara TVA.
Taxe si impozite pfa
anonim
Intrebarea este extrem de generala si raspunsul de mai sus este tot general. Daca doriti un raspuns detaliat prezentati starea de fapt cu care va confruntati ... (vezi toată discuția)