avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Infractiuni privind circulatia pe drumurile publice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Infractiuni privind circulatia pe drumurile publice

cum aflu in ce stadiu este un dosar penal pentru refuz recoltare probe biologice. fapta s-a intamplat in mai 2010.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 23:24, 17 Iunie 2013
AM AFLAT CE-I CU DOSARUL. ESTE LA PARCHET SI ULTIMA HARTIE DIN MARTIE 2011 ESTE O RTUP. CE INSEAMNA ASTA?
la mai bine de 3 ani de la retinerea permisului auto, dupa o condamnare definitiva pentru refuzul recoltarii probelor biologice, si dupa un an de la pronuntarea condamnarii definitive, incerc sa redobandesc permisul, in deplina legalitate. la politie mi se spune ca PERMISUL NU ESTE ANULAT, este RETINUT si pentru a fi anulat trebuie sa fac CERERE. stie cineva despre ce poate fi vorba?
duceti o copie a hotararii definitiva a instantei de judecata si o depuneti la politie. politia trebuie sa va trimita o adresa prin care va instiinteaza ca permisul se anuleaza.

va puteti depune dosarul pentru sustinerea examenului in vederea obtinerii unui nou permis de conducere avand in vedere ca a trecut un de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti.

adresa de la politie nu va este necesara pt depunerea dosarului. 

informatii privind redobandirea dreptului de a conduce gasiti aici

www.avocatnet.ro/content/art...

Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2013
cyan, moderator
asa am facut. dar asta e procedura? adica, dupa un an, politia nu ar fi trebuit sa aiba hotararea si sa anuleze permisul, respectiv sa-si actualizeze si baza de date?
nu stie nimeni sa raspunda? nu este o intrebare capcana si nici una retorica...chiar as vrea sa stiu de ce nimeni (nici politie - in pozitia sa oficiala, la ghiseu, nici avocati, nici instructori de la scoala de soferi, etc) nu a stiut sa-mi spuna ca eu, condamnat definiv pentru o infractiune la legea circulatiei, la un an de la ramanerea definitiva a condamnarii, trebuie sa fac cerere de anulare a permisului, pentru ca, dupa ce se aproba si se actualizeaza baza de date a politiei, sa pot participa la examenul de redobandire a permisului. CARE ESTE PROCEDURA / ACT NORMATIV DE ANULARE A PERMISULUI DE CONDUCERE IN CAZUL DE MAI SUS?

Alte discuții în legătură

Obtinerea permisului de conducere anulat, dupa o condamnare cu suspendare maniuvalentinilie maniuvalentinilie daca am fost condamnat 2 ani cu suspendare si mi sa anuklat permisul de conducere dupa cat timp pot sa dau examen sa-mi optin permisul din nou (vezi toată discuția)
Cand pot conduce din nou in cazul unei condamnari cu suspendare? codferrow codferrow Buna ziua, Am fost condamnat cu suspendare in iunie 2012, pentru conducere cu permis suspendat. In total au fost 3 condamnari intre 2011 - 2012 (pentru ca ... (vezi toată discuția)
Redobandirea dreptului de a conduce autovehicule pyty pyty In anul 2014 luna mai mi-a fost anulat permisul de conducere deoaree am fost depistat de catre politie conducand in stare de ebrietate. Din acel moment si pana ... (vezi toată discuția)