avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Acordare reduceri clientilor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Acordare reduceri clientilor

Buna seara,

Am deschis de curand un magazin de incaltaminte, achizitie intracomunitara.
As avea cateva intrebari:
-Cum as putea acorda reduceri comerciale anumitor clienti?magazinul fiind nou as vrea sa ofer un discount in primele zile de la deschidere.De asemenea as dori sa acord anumite reduceri unor colegi, prieteni etc.
-Pot emite factura fiscala cu discount unei persoane fizice care doreste sa achizitioneze mai multe perechi? Exista un prag maxim pentru discount, factura poate avea termen de plata -30, 45 de zile?
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 09:20, 12 Octombrie 2011
In primul rand, trebuie sa aveti casa de marcat pentru vanzarile catre populatie(deci nu cu factura si chitanta).Factura emiteti doar la cerere, ocazional si este conform bon fiscal.Reducerile se evidentiaza pe bon si daca nu sunt astfel incat sa scada pretul sub /egal cu pretul de depozit( cost achizitie+transport+alte costuri ce intra in pret) + un oarecare %adaos, nu este problema.Aveti grija ca exista o reglementare de notificare si afisare a adaosului comercial, in magazin.La colegi, este treaba dvs( nu stie nimeni ca sunt colegii clienti) dar sa nu se interpreteze ca si facilitati acordate( cf codului fiscal).
Va multumesc foarte mult pentru raspuns, dar nu stiam ca pe bonul fiscal poate aparea o reducere. Stiti cumva cum se poate aplica aceasta reducere, se poate introduce suma cu minus?
Se fiscalizeaza casa cu acest discount pe care vreti sa-l acordati.
Luati legatura cu Firma cu care aveti contract de service pt. casa de marcat sa va introduca aceste optiuni.
SUcces

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea negocierii pretului unui produs, in magazin sahara sahara Buna ziua , va rog daca se poate sa-mi spune-ti ce numar are Legea negocierii pretului unui produs in magazin , Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Reducere preț! ContSters449716 ContSters449716 Buna seara! Am o nelămurire cu privire la reducerile directe de preț pe facturi platite pe loc sau bonuri de casa la clienti. Vorbim de comerț cu ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal cu discount b_mihaela b_mihaela buna ziua . am nevoie de ajutor:cum inregistrez in contabilitate, ca furnizor,un bon fiscal care are inregistrat si reducere?am inteles ca nu se mai ... (vezi toată discuția)