avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIERE DUPA CONCDIUL DE CRESTERE A COPILULUI PANA ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIERE DUPA CONCDIUL DE CRESTERE A COPILULUI PANA LA 2 ANI

As dori sa stiu ce pot sa fac daca e legal sa fiu concediata si in ce conditii dupa concediul de crestere a copilului pana la 2 ani
Pentru "paula-25":
Codul muncii interzice angajatorului sa ceara angajatei controlul ginecologic.
Nici medicul care a facut precizarea ca sunteti insarcinata nu a procedat corect cand l-a instiintat pe angajator.
Analizele medicale se fac inainte de semnarea contractului individual de munca.
Daca contractul individual de munca nu a fost inregistrat la ITM si nici nu ati primit un exemplar, nu prea mai aveti ce face.
Dar, pe fisa de aptitudini, medicul de medicina muncii v-a precizat ca sunteti apta de munca?
elis a scris:

@ adelaida_07
vezi ca ai scris gresit .... este Decretul nr.92/1976 ;)

Asa este.....................#-o am sa indrept gereseala
cf art 76 ccmnn la revenirea din cic angajatorul nu te poate concedia pe motive de incompatibilitate cu locul de munca timp de cel putin 6 luni perioada considerata a fi adaptare dupa 2 ani
orhacam a scris:

cf art 76 ccmnn la revenirea din cic angajatorul nu te poate concedia pe motive de incompatibilitate cu locul de munca timp de cel putin 6 luni perioada considerata a fi adaptare dupa 2 ani

Pe o perioadă de minimum 6 luni de la reluarea activităţii, considerată perioadă de readaptare, salariaţii care au beneficiat de concediu de maternitate şi/sau de concediu legal plătit pentru îngrijirea copilului în vârstă de până la 2 ani nu vor putea fi concediaţi pentru motivul de necorespundere profesională prevăzut de Codul muncii.
(art.76 alin.3 CCMN). ;)
In mod normal, angajatorul trebuie sa dea o decizie de incetarea CIC si de reluare a activitatii.

In baza acestor decizii ti se fac iinregistrarile in cartea de munca.(incetarea CIC si reluarea activitatii in functia....)
Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcerea la locul de munca dupa concediu de maternitate erika1980 erika1980 buna ziua, as dori sa intreb si eu pe cineva cum ar trebui sa procedez in cazul meu: in 19 noiembrie mi se termina concediu dematernitate si ar trebui sa ma ... (vezi toată discuția)
Revenirea la munca din concediu de crestere a copilului cetina cetina Care este procedura pe care trebuie sa o parcurga angajatorul la revenirea unui angajat din CIC? Contractul de munca este suspendat in perioada de 31.10.2010 - ... (vezi toată discuția)
Terminare ccc fara intoarcere la locul de munca andaluzia andaluzia Luna viitoare se termina concediul pentru crestere al copilului dar mi-am gasit alt loc de munca. Nu am inteles clar care ar fi pasii care trebuie sa-i urmez, ... (vezi toată discuția)