avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... valoare tern agricol
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

valoare tern agricol

Buna ziua, va rog sa ma ajutati in a gasi o solutie privind stabilirea unei juste valori a unui teren agricol situat in extravilan care va fi strabatut de varianta ocolitoare a orasului. Terenul mi-a fost evaluat la 0,3 ron/ metrul patrat, in ciuda faptului ca ministrul agriculturii a declarat ca valoarea terenurilor agricole poate atinge valori de mii de euro/hectar, indemnind totodata prorpietarii sa nu il vanda pe sume derizorii. In textul legi se vorbeste despre o despagubire" la justa valoare ", dar nu stiu cum pot sa cuantific in mod corect aceasta expresie, deoarece chiar la notariat , de regula, nu se declara cu adevarat suma tranzactiei, din diverse motive.
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: mihail_caracal , utilizator 20:34, 8 Octombrie 2011
evaluarea se face prin aplicarea urmatoarelor formule: Vta=Vn x 25 ani... (Vta"valoarea de randament a terenului arabil,lei/ha")..(Vn="venitul net,lei/ha")...si se imparte la mp
Multumesc mult pentru raspunsul trimis. V-as ruga sa-mi dati si ''baza legala" din care a-ti exras formula de calcul, pentru a putea sa imi sustin solicitarea. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terenuri supraevaluate in grila notariala din 2024 firma sc amt ... gigliola gigliola TERENURI SUPRAEVALUATE IN GRILA NOTARIALA DIN 2024 FIRMA SC AMT SRL A EVALUAT TERENUL EXTRAVILAN NEPRODUCTIV LA 8400 LEI / HA. ACEST EVALUATORI ISI BAT ... (vezi toată discuția)
Taxe vanzare cumparare dlcodrut dlcodrut Am vrut sa cumpar un teren arabil, extravilan, situat intr-un sat (Mehala), de la periferia orasului Timisoara. Daca pretul de cumparare negociat cu ... (vezi toată discuția)
Ieșire din indiviziune (teren). taxa de timbru este foarte mare, prin ce altă modalitate aș putea să obțin jumătatea mea? doina-dobrescu doina-dobrescu Buna ziua, Dupa divort, impreuna cu fostul meu sot avem un teren intravilan de 5 ha. De 20 de ani ma rog sa vindem acest teren si nu vrea, nu vrea sa vina la ... (vezi toată discuția)