avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... vechime grupa a IIa de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

vechime grupa a IIa de munca

Ce vechime suplimentara se acorda pentru 18 ani lucrati in grupa a IIa de munca?
4ani si 6 luni conform algoritmului 3luni la 1 an de munca sau doar 4 ani ca in lege?
Daca sunt doar 4 ani nu inseamna ca legea are o scapare?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:06, 11 Octombrie 2011
Reducerea pentru 18 ani in grupa I-a de munca potrivit legii 263/2010 este de 4 ani la fel ca cea de la grupa II-a.Repet,dupa legea 19/2000 era de 10 ani si 10 luni(tabelul 4).Ambele acum sunt considetrate in conditii deosebite.

Legea 263/2010

Art. 158
(1) Perioadele de vechime in munca realizate in grupele I si a II-a de munca pana la data de 1 aprilie 2001 constituie stagiu de cotizare in conditii deosebite, in vederea reducerii varstelor de pensionare
Multumesc pentru lamuriri. Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi raspundeti la o singura intrebare. Conform carui art din legea 263/2010 perioada suplimentara la vechime pentru cei 18 ani lucrati in gr. a II-a de munca este de 4 ani si 6 luni?

Art. 17
(1) Constituie stagiu de cotizare si perioada suplimentara la vechimea in munca sau la vechimea in serviciu acordata in baza legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001 pentru perioadele realizate in grupa I, a II-a, respectiv in conditii deosebite, conditii speciale si alte conditii, in cazul persoanelor prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii deosebite vs grupa 2 de munca Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa-mi spuna: Persoanele incadrate in munca dupa data de 1 aprilie 2001 - pana in prezent si care se incadreaza ... (vezi toată discuția)
Modificare legea pensiilor 2013 - grupa i de munca dupa 2001 clauaime clauaime Buna ziua, Anul acesta fac 50 ani, am 30 de ani lucrati din care 18 ani de gr1 acumulati din 1983 pana in 2001. Sunt femeie deci ar trebui sa ies la pensie ... (vezi toată discuția)
Calcul varsta de pensionare limita de varsta ccandrici ccandrici Tatal meu este nascut la 06.01.1952 Vechime in munca:35 ani si 7 luni. Mai sunt si urmatoarele perioade, care nu sunt sigur daca se considera stagii ... (vezi toată discuția)