dorin.tunsoi a scris:
@adelaida_07
am intocmit un contract de munca, in care, din greseala, am uitat sa modific si norma de lucru. s-a verificat, anagjatul mai avea in derulare un contract cu norma intreaga, iar mie mi s-a refuzat inregistrarea lui. Ar fi fost o eroare materiala-iar constatarea acesteia m-a incantat, pentru ca nu aveam intentia sa angajez acea persoana decat cu norma de 2 ore si salariu aferent.Banuiesc ca inspectorii de la ITM care opereaza inregistrarile actioneaza in temeiul legii, cel putin in general
Sunt lucruri diferita in faptul ca se intocmesc:
1) doua contracte cu norma intreaga la 2 angajatori in acelasi interval orar si acesta ar putea fi un motiv de refuz de inregistarare CIM desi legea nu prevede nici o restrictie nici macar in caest caz - in mod real acest fap nu este posibil decat in cazul in care activitatea este prevazuta a se desfasura in aceasi locatie ( ex: domiciliul salariatului) - deci pana si in astfel de situatii existenta simultana este posibila...............
2)si existenta a 2 CIM pe norma intreaga in intervale orare diferite perfect legale si pentru care ITM nu are cum sa refuze inregistrarea lor, sau in care se prevede un program flexibil.........
Faptul ca a fost refuzata inregistarea unui CIM pe norma intreaga cand defapt doreati sa fie pentru 2 ore zilnic poate ca slariul sub minimul legal a fost motivul refuzului...............
In mod cert ITM nu poate refuza inregistrarea unuui CIM pentru norma intreaga chiar daca exista si un alt CIM tot pe norma intreaga atata timp cat legea nu interzice.