avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Formalitatile de incetare a contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Formalitatile de incetare a contractului de munca

Buna ziua,

In urma cu o saptamana am depus cererea de demisie, respectand preavizul. Imediat dupa incetarea contractului, sunt asteptat la alta firma unde voi incepe lucrul. Ce as vrea sa stiu este care sunt formalitatile de incetare a unui contract si cand se incep acestea: in timpul preavizului, sau dupa expirarea acestuia.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:42, 22 Septembrie 2008
dorin.tunsoi a scris:

@adelaida_07
am intocmit un contract de munca, in care, din greseala, am uitat sa modific si norma de lucru. s-a verificat, anagjatul mai avea in derulare un contract cu norma intreaga, iar mie mi s-a refuzat inregistrarea lui. Ar fi fost o eroare materiala-iar constatarea acesteia m-a incantat, pentru ca nu aveam intentia sa angajez acea persoana decat cu norma de 2 ore si salariu aferent.Banuiesc ca inspectorii de la ITM care opereaza inregistrarile actioneaza in temeiul legii, cel putin in general

Sunt lucruri diferita in faptul ca se intocmesc:
1) doua contracte cu norma intreaga la 2 angajatori in acelasi interval orar si acesta ar putea fi un motiv de refuz de inregistarare CIM desi legea nu prevede nici o restrictie nici macar in caest caz - in mod real acest fap nu este posibil decat in cazul in care activitatea este prevazuta a se desfasura in aceasi locatie ( ex: domiciliul salariatului) - deci pana si in astfel de situatii existenta simultana este posibila...............
2)si existenta a 2 CIM pe norma intreaga in intervale orare diferite perfect legale si pentru care ITM nu are cum sa refuze inregistrarea lor, sau in care se prevede un program flexibil.........
Faptul ca a fost refuzata inregistarea unui CIM pe norma intreaga cand defapt doreati sa fie pentru 2 ore zilnic poate ca slariul sub minimul legal a fost motivul refuzului...............
In mod cert ITM nu poate refuza inregistrarea unuui CIM pentru norma intreaga chiar daca exista si un alt CIM tot pe norma intreaga atata timp cat legea nu interzice.
Vechimea mea la actualul angajator (si vechimea mea totala) este de 16 luni. In luna august am avut concediu de odihna de 10 zile lucratoare. As vrea sa stiu la cate zile de concediu am dreptul la vechimea mea. Si daca nu am beneficiat de toate, as putea primi bani in schimbul concediului, avand in vedere ca urmeaza sa intrerup contractul cu angajatorul? Zilele de concediu ramase nu se pot transfera la noul angajator, din cate stiu.
Durata minima a CO este de 21 zile lucratoare. Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.
Presupunand ca aveti 21 de zile lucratoare, pentru perioada lucrata in lunile ianuarie - august trebuia sa beneficiati de 14 zile CO.
La incetarea c.i.m. , CO neefectuat se compenseaza in bani.
Noul angajator nu preia in sarcina sa zilele de concediu de odihna ale unui salariat, neefectuate la un alt angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare carte de munca dupa demisie SilviuR SilviuR De curand mi-am dat demisia. Am lucrat un an si jumata in baza unui CIM, dar angajatorul nu mi-a cumparat carte de munca. Acum la demisie spune ca o sa-mi ... (vezi toată discuția)
Contract de munca si demisie psorinp psorinp Ma aflu in situatia urmatoare: salariat cu cim pe perioada determinata pana pe 1.11.2017 gasit alt loc de munca dar la care se doreste angajare imediat pe ... (vezi toată discuția)
Concediu in preaviz catalin romulus catalin romulus doresc sa aflu cum pot rezolva urmatoarea problema; compania pentru care lucrez,nu plateste concediul de odihna ramas in momentul plecarii din firma,am dorit ... (vezi toată discuția)