avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... dobanzi bancare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

dobanzi bancare

am un credit ipotecar din 2004 cu dobanda de 9.5.%
Incepand cu luna 02.2011 s-a modificat de 2 ori in crestere , dobanda ajungand acum la 10.12%.
Am mers la banca si mi s-a comunicat ca dobanda se modifica trimesctrial in functie de EURIBOR, ca urmare a aplicarii Ord 50/2010.
E legal ceea ce se intampla?
Cel mai recent răspuns: jeorj , utilizator 10:25, 15 Octombrie 2011
Vedeti tovarasi, politicienii nostri scumpi nu au fost in stare sa "repuna pe roate" legea caroliana. Sa vorbim de posibila introducere a legii falimentului personal?! HA! Bietii romani erau salvati doar cu legea postata mai sus si care are 70 ani. De la un DAE de 17%, daca ar scadea la DAE 8 % va puteti ce ajutor ar avea unul cu rata de 1000 de euro?! Deocamdata politicienii s-au chinuit sa "emita enuntul camatarului". Este strigator la cer!

www.avocatnet.ro/content/art...
asta cu ce s-au chinuit politicienii, cu combaterea camatarului persoana fizica e asa, la deruta populatiei (si a europei)... cum ca si in romania s-ar combate camataria:))


... exista insa o initiativa, mult mai interesanta (chiar daca plafonul e prea ridicat (mult mai ridicat ca in perioada interbelica), macar ca idee), de combaterea si a camatarilor persoane juridice institutii financiare (IFN-uri):

"...
„(11) Se interzice instituţiilor financiare nebancare practicarea unor dobânzi care depăşesc plafonul prevăzut la alin.(11) al art.14.”..


[ link extern ] /


dar cum mai toate ifn-urile sunt ale bancilor, iar bancile, normal, ar fi urmat si ele...

... bietu' deputat cred ca nici n-a apucat sa-si citeasca initiativa-proiect.
... sau si daca a citit-o, tot aia e...



Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
jeorj, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de credit angelica82 angelica82 Buna ziua, Sotul impreuna cu mine dorim un credit pt constructie casa.Ne-am interesat pe la banci ..si sa zicem ca la oferta una dintre ele ne-a atras ... (vezi toată discuția)
Probleme mari cu banca adryanamyhaela adryanamyhaela Buna ziua, As dori sa va fac cunoscuta atat Dvs cat si altor romani care vor dori pe viitor sa contracteze un credit de la Banc Post ca aceasta asa numita ... (vezi toată discuția)
Inca o sentinata care atesta abuzurile bancilor fata de proprii clienti ! Roland Mindrila Roland Mindrila Citez parte din dispozitivul unei sentinte pronuntate in 2012 de Tribunal pentru a reflecta clauzele abuzive impuse de banci in contractele de creditare: ... (vezi toată discuția)