avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general facilitatI OG.30/2011
Discuție deschisă în Contabilitate în general

facilitatI OG.30/2011

Buna tuturor,

referitor la facilitatile prevazute in OG.30/2011 si modul lor de aplicare conf.OMFP 2604/2011, eu inteleg ca beneficiaza de aceste prevederi doar contribuabilii,persoane fizice si juridice, care au obligatii neachitate aferente anilor 2011-30.iunie 2010 si nu le-au achitat pana la 31.08.2011.Atat. Am inteles bine ?
Adica contribuabilii care restante STRICT aferente anului 2011 pe care nu le-au achitat inca NU beneficiaza de anularea accesoriilor ?
Cel mai recent răspuns: Andi24 , utilizator 14:25, 25 Noiembrie 2011
Multumesc. Sumele pe care ar trebui sa le platim sunt destul de mari. Daca facem plata dintr-un cont al unei persoane fizice in conturile finantelor si apoi le facem o adresa cum ca de la noi provin banii ar fi in regula?
Personal, am fost azi la finante, dupa ce am fost in fiecare zi saptamana asta,neprimind raspunsuri pentru ca "nu functioneaza programul", sa intreb cum pot beneficia de facilitatile OG 30,am platit tot ce aveam de plata de fapt, datorii vechi si din 2007 ca apoi sa fac o cerere prin care solicit sa mi se inapoieze scutirile acordate prin ordonanta...din textul ordonantei intelesesem ca pot sa fac aceste proceduri inainte de plata, ca mai apoi sa pot achita sumele datorate exclusiv penalitatile, asa cum se preciza si in acea instiintare de la ei pe care am primit-o acasa...la fata locului nu stie nimeni nimic de asa ceva, trebuie sa pletesti si apoi mai vedem....mi se pare apa de ploaie, termenul de solutionare a cererii fiind de 45 de zile, cand mai primesti si banii inapoi, Dumnezeu cu mila....
Personal am avut si conturile poprite, nu pare a fi o problema in practica..asta daca mai primesti scutirile acordate inapoi..dupa cum am explicat si mai sus exact cum am procedat eu.
Doamna de la ghiseu de la finante m-a sfatuit sa platesc prin foaie de varsamant cash pentru ca altfel nu beneficiez de oug 30/2011

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire penalitati la firme,daca se face plata datoriilor pana la 31 decembrie. getic2000 getic2000 Buna ziua,nu stiu daca am inteles bine din ce a zis domnul Boc intr-o zi la televiziune legat de scutirea de plata a penalitatilor firmelor daca se platesc ... (vezi toată discuția)
Oug 30/2011 toareanelia toareanelia va rog sa-mi spuneti daca am platit azi toate debitele datorate la fisc , beneficiez de scutiri conform oug 30/2011 (vezi toată discuția)
Scutire plata penalitati tva coca_ab coca_ab in incercarea de a profita de legea data de scutire plata penalitati la tva,am fost azi la finante sa vad de ce scutire beneficiez.Am o datorie principala de ... (vezi toată discuția)