avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Regretele din viata noastra
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Regretele din viata noastra

Cu siguranta fiecare dintre noi am avut in viata noastra momente de cumpana, in care ne-am intrebat daca am procedat bine intr-o anumita situatie si "cum ar fi fost daca ...?" sau "imi pare asa de rau ca am facut cutare lucru".
Se spune ca "daca nu regreti ceva nu ai constiinta" dar se mai spune si ca "daca regreti prea multe nu mai poti trai prezentul din plin" .
Ei bine, eu regret cel mai mult ca-mi doresc perfectiunea in fiecare clipa, ca nu ma bucur de prezentul care este plin de imperfectiuni (sau cel putin asa il vad eu), prezent pe care sunt constienta ca trebuie sa-l accept si sa-l traiesc din plin.
Mai regret si acele lucruri frumoase pe care nu am stiut sa le apreciez si nici sa ma bucur de ele ...
Regret si toate momentele in care am pricinuit tristete in jurul meu :(
Voi ce regrete aveti ?
Cel mai recent răspuns: Andreea-Ionescu , utilizator 19:48, 26 Aprilie 2012
Am un "principiu" : mai bine sa regret ce am facut decat sa regret ce nu am facut! Asa e imi este bine: am putine - spre deloc - regrete!

Ce sa regret? Ca am spus / am facut ce nu trebuia? Dar la momentul respectiv credeam ca trebuie sa spun / sa fac! Clipa e singura care ne apartine - spune un proverb arab.

Cand nu vrem sa regretam ceva trebuie sa ne "cenzuram" teribil! Nu pot face aceasta! De aceea nu am regrete!

Uneori ne spunem - in general despre cei care azi nu mai sunt: ar fi trebuit sa fac... Ce sens are? N-ai facut pentru ca nu ai simtit! Sa regreti nu are sens!

Alteori ne spunem: N-ar fi treuit sa...? Ce sens are? La acel moment simteam ca trebuie sa...!

Regretele - in opinia mea - nu isi au rostul! Nu fac decat sa ne complice viata!

Nu dati! E doar o opinie!

1.Sunt sau nu inutile regretele? Ne pot ajuta cu ceva? Pot oare repara ceva? Sau ar trebui macar sa incercam sa le lasam in trecut si pe ele si sa mergem mai departe?

2. Sunt inutile pentru ca nu mai poti repara ceea ce deja a fost consumat, dar cu toate acestea din cand in cand te mai lovesti de ele si nu e rau .Vei stii pe viitor cum sa procedezi ca apoi sa nu-ti mai dai palme ca nu ai facut ceva sau ca nu ai procedat corect.

3.Trebuie sa le lasam in trecut si sa trecem peste ca altceva nu mai avem de facut ,doar sa ne gandim bine data viitoare inainte de a face sau a nu face ceva pentru a nu ne mai confrunta cu astfel de probleme.

Regretam intotdeauna minunatele timpuri trecute ;
daca am trai pe atunci ,
am regreta vremurile de dinainte
si tot asa
nu ne satisface decat ceea ce nu mai exista.


Iulia Hasdeu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intra aici cu sufletul si esti mai acasa ca oriunde... justitiarul3 justitiarul3 Daca iubesti poezia, daca esti fascinat de frumusetea cuvantului... nu sta pe ganduri, scrie, scrie asa cum stii tu, incepe cu putin si mai ales nu-ti fie ... (vezi toată discuția)
Citate si poezii de dragoste ContSters74561 ContSters74561 • Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire... • Iubirea nu e doar un zambet, nu e doar o floare, iubirea e un suflet ranit si apoi ... (vezi toată discuția)
Sfaturi pentru o viata implinita raser raser Dragi forumisti, Nu m-am priceput unde sa incadrez acest subiect. Va rog sa fiti ingaduitori si sa-l asezati Dvs. acolo unde i-ar fi locul. ... (vezi toată discuția)