avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv de munca pe unitate?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv de munca pe unitate?

Buna ziua,
Nu de mult timp firma noastra are 23 de angajati.Din cate stiu eu, in momentul in care sunt mai multi de 21 de angajti, angajatorul trebui sa angajeze negocierea pentru semnarea contractului colectiv de munca.Este obligatoriu?
Va rog sa ma lamuriti care este procedura: negociere, semnare, inregistrare ITM...
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 20 Ianuarie 2012
Buna,

azi am avut aceeasi problema cu DMPS Bucuresti......mi s-a solicitat regulamentul intern de fapt ROI, m-am uitat cam nedumerita la doamna respectiva deoarece anul trecut am inregistrat CCM pentru aceeasi ocietate si nu nu mi s-a solicitat regulamentul intern.
1. Unele DMPS cer si R.I. altele nu. La DMPS Prahova nu se mai cere.
2. R.I este obligatoriu, conform Codului muncii asa ca unitatea il are oricum, si cu si fara CCM.
3. Asa ca nu vad de ce ar fi obligatoriu de depus odata cu CCM.
Regulamentul intern il cer cei de la I.T.M. cand vin in control, este obligatoriu. La Tg.Mures nu trebuie inregistrat la D.M.P.S. doar C.C.M.
va rog ajutati-ma cu un model de ccm(comert-distributie materiale de constructii)!nu stiu de unde sa incep, cum sa incep!un model m-ar ajuta enorm!!!multumesc!
tudorache_anca2000 a scris:

va rog ajutati-ma cu un model de ccm(comert-distributie materiale de constructii)!nu stiu de unde sa incep, cum sa incep!un model m-ar ajuta enorm!!!multumesc!


Puteti lua ca model fie fostul CCMN , fie un alt ccm la nivel de ramura pe care-l puteti adpata la societatea dvs ..

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca simona.elisa simona.elisa buna ziua, lucrez de putin timp in resurse umane. am terminat un curs , dar nu ma ajuta foarte mult in practica. Lucrez la o firma care are peste 21 de ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca sanda1956 sanda1956 S-a incheiat si inregistrat la Directia de munca contractul colectiv de munca. Angajatorul refuza sa acorde drepturile prevazute in contract, cerand Directiei ... (vezi toată discuția)
Intrebare urgent tunaru tunaru Lucrez la Comceh Calarasi si contractul colectiv de munca a expirat in luna februarie vreau sa aflu in ce situatie se afla salariati acestei socetati in ... (vezi toată discuția)