avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita a unei persoane decedata
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita a unei persoane decedata

Draga forum
Sper ca absurditatea situatiei care afecteaza familia mea sa aiba sursa in logica si nu ridicol. Sint recunoscatoare pentru ajutor.
Pe scurt: mama a decedat in mai 2011 data la care am anuntat si anulat contractele mamei cu firmele furnizoare de cablu TV si telefon. La telefoane s-a cerut copie dupa deces- care au primit la ghiseu si s-a cerut un nr. de tlf de contact cu o persoana apropiata-adica rude apropiate. In afara de mine nu este nimeni si eu nu locuiesc in Romania de 25 de ani. Explicat la ghiseu si dat emailul unde pot fi contactata daca compania de tlf simte nevoia.
Succesiunea s-a facut din mai.
Acum (precis azi), am fost contactata de un vecin (serios) care are grija de apartament spunindu-mi ca mama (decedata) a primit executare silita ptr. neplata telefonului.
Mentionez ca in tot acest timp nu a venit nici o factura de la telefoane, eu nu am fost contactata pe adresa email si am inteles ca aceasta factura a fost data la o firma care se ocupa de rau platnici. Factura este de 700 de lei (nu se stie ce reprezinta deoarece nu au trimis factura telefonica desfasurata asa cum era contractul si nici macar o factura) si nu este specificat nimic.
Intrebare: cum e posibil sa trimita executari silite fara sa fii trimis in prealabil factura cind sint in cunostinta ca persoana care a semnat contractul este decedata?
Este legal o asemenea practica si ce este de facut? Ma las furata si pacalita sau ii trimit sa o execute silit pe mama la cimitir?
Situatia este gretos de ridicol
Va multumesc
Acea firma nu va poate executa silit, decat daca va vor da in judecata, sa faca dovada platilor neachitate, cu contract, cu facturi, etc...si sa obtina o hot. judecatoreasca...sigur si dv puteti folosi argumente/probe...etc
Ar trebui sa platiti maxim o luna...cum ca trebuia anuntat cu 30 inainte de rezilierea contractului....cu toate ca asta este un caz de deces, teoretic ar trebui sa se rezilieze de drept...
Da, asa procedeaza ei...suna sa vada daca nu doriti pastrarea (daca nu cumva a inviat...scuzati gluma! dar e ridicol, devreme ce ati prezentat copie a certificatului de deces)...
Daca nu sunteti in tara sa va ocupati de acest fapt ridicol...e greu sa va sfatuim...sa solicitati factura, etc...si daca nu platiti, probabil vor obtine hot. judec. cu penalitati cu tot...as fi tare curioasa, pe cine ar chema in instanta? :d
Da, si eu sint curioasa pe cine cheama in instanta daca ajungem asa departe. Miine ii sun sa aflu peripetiile firmei de tlf si de ce nu s-au folosit de datele detinute ( emaiulul meu) cind eu am spus tare si clar: eu sint singura ruda, nu locuiesc in RO si daca au nevoie sa ma contacteze sa o faca pe email. Lucru care nu s-a intimplat.
Trebuie sa recunosc ca este o aiureala amuzanta
coco2011 a scris:

Da, si eu sint curioasa pe cine cheama in instanta daca ajungem asa departe. Miine ii sun sa aflu peripetiile firmei de tlf si de ce nu s-au folosit de datele detinute ( emaiulul meu) cind eu am spus tare si clar: eu sint singura ruda, nu locuiesc in RO si daca au nevoie sa ma contacteze sa o faca pe email. Lucru care nu s-a intimplat.
Trebuie sa recunosc ca este o aiureala amuzanta

Doamna, daca nu locuieste nimeni in imobil, cum puteti fi sigura ca nu ati primit factura?
Poate au trimis-o, n-aveti de unde sti.
In locul dvs. as suna firma de telefonie si as intreba ce reprezinta factura.
Contractul inceteaza de drept la data decesului consumatorului.
Nu cred ca au o sentinta impotriva dvs. , contractul de telefonie si factura nu sunt titluri executorii.
Daca va vor da in judecata veti vedea ce reprezinta facura respectiva.
Cu siguranta cei de la firma de recuperare creante va cer mult mai multi bani decat sunt datorati in fapt,cer si comisionul lor.
Puteti fie sa platiti, fie sa asteptati sa fiti data in judecata.
Update:
ieri am sunat la firma de recuperare si am primit urmatoarele info: versiumea lor este ca factura a fost trimisa de compania de tlf la data de 01.06.11. Nu a reactionat nimeni si imediat au trimis factura la firma de recuperare.
Acestia din urma au trimis notificare in fiecare luna de atunci si au incercat contact tlf. cu mama mea-titulara contractului cu compania de tlf.

Acum cind am fost anuntata tlf de vecinul mamei de aceasta situatie era practic ultima somatie inainte de a fi dat in judecata si se cerea plata in 3 zile de la data emiterii adica 18.10.11 sa se evite circul.

Bun pina aici: am rugat cei de la firma de recuperare sa imi trimita un email cu toate datele contului si sa imi spuna, evt. sa imi trimita o copie pe email a celebrei facturi-ce contine. Interesant s-a cerut plata in valuta (dolari sau euro) si nu in lei cum este emisa factura. Continutul facturei dupa spusele functionarei era: convorbirile tlf + taxa de reziliere a contractului (sume care nu stiu ce valoare au) conf. contractului de care eu habar nu am.
Amintesc,contractul fiind anulat din motive majore-deces.
Tot atunci am aflat ca pasivele si activele unui decedat se plaseaza mai departe. Nimic nu se pierde totul se conserva si se mai adauga si cite ceva- numai ptr. o parte.

Dupa 6 ore de la convorbirea tlf cu firma de rec. nu primisem nici un email cu datele cerute ptr. efectuarea platii. Am sunat din nou- o alta functionara- care imi spune ca numai sefii au posibilitatea sa trimita emailuri si poate luni (sapt.viitoare) o sa poata trimite. Republica Banana.
Intre timp am rugat vecinul care a explicat disparitia somatiilor ca fiind furate de la cutia postala deoarece se adunase prea multe reclame?!!!!! sa plateasca factura din banii care am lasat la el tocmai ptr. urgente. Incerc sa nu trag o concluzie.

Nedumerirea mea nu a scazut: compania de tlf. stie ca clientul lor a decedat, postul tlf este anulat, nu exista nici o persoana de contact in afara de mine, au fost instiintati sa ma contacteze pe email, au datele mele personale si totusi nu ma contacta. Urmeaza saptamina viitoare versiunea companiei de tlf.

[editat- offtopic]

Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2011
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata upc trandafirdumitru trandafirdumitru In 2015 martie in urma unui incendiu mama a decedat,cei de la firma de coblu UPC au fost instintati de vecini ca la adresa respecriva nu mai locuieste nimeni ... (vezi toată discuția)
Echipament predat!! dupa 4 luni primesc factura plata servicii!!!??? julius.jr julius.jr Am avut contract cu o firma de cablu. In noiembrie 2009 am cerut rezilierea contr si mi s-a cerut sa returnez chipamentul{ desii acesta era platit}.Dorind sa ... (vezi toată discuția)
Datorie la furnizor telefonie, creanta preluata de o firma CRIM CRIM am o problema cu cei de la [firma].am avut contract cu [ furnizor] pana in 2010.pe care am vrut sa-l reziliez.la expirarea perioadei de 24 de luni.mi s-a spus ... (vezi toată discuția)