avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare spor de vechime in cazul neaplicarii legii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare spor de vechime in cazul neaplicarii legii salarizarii

Daca suntem institutie de stat si nu ni se aplica legea salarizarii, ce sporuri de vechime aplicam?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:11, 22 Octombrie 2011
Nu trebuie sa existe o anumita prevedere legala pentru acordarea unui drept salariatului .. insusi , ccm constituie baza legala pentru acordarea acestuia...

Negocierea unor clauze in ccm nu este conditionata de existenta sau neexistenta acelei clauze in alt ccm , ci pe principiul libertatii contractuale, care presupune un acord de vointa liber exprimat de ambele parti contractante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui i se aplica prevederile legii 284/2010? glo glo LEGEA 284 /2010 SE APLICA SI SALARIATILOR unei societati comerciale a carui actionar unic este municipiul x? Societatea este peroana juridica de drept public ... (vezi toată discuția)
Legea 153/2017 sexu sexu Art. 2. - Domeniul de aplicare (1) Dispozițiile prezentei legi se aplică: a) personalului din autorități și instituții publice, respectiv ... (vezi toată discuția)
Reincadrare personal luminita.huidu luminita.huidu Buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema: Institutie pe venituri proprii pana in noiembrie 2009 si apoi finantata integral de la bugetul de stat. ... (vezi toată discuția)