avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort prin acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort prin acord

Buna ziua,
Eu si sotul meu am decis sa divortam; intelegandu-ne, am ales calea divortului prin acord, la judecatorie. Termenul fixat este intr-o saptamana. Totusi, am vrea sa mai acordam casniciei noastre o sansa. As vrea sa stiu daca ne impacam, termenul trece si ulterior ajungem la concluzia ca nu mai putem continua, totusi, casnicia, putem depune o noua cerere de divort prin acord, sau trebuie sa parcurgem pasii divortului normal (un reclamant, un parat).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:39, 25 Octombrie 2011
Multumesc.
Aveti posibilitatea sa solicitati instantei la primul termen suspendarea cauzei la cererea partilor.
Prin aceasta varianta obtineti timpul necesar pentru a verifica daca aceasta casatorie mai are sanse sau nu.
Daca ulterior ( pana la implinirea unui termen de un an )de la data suspendarii se va ajunge la aceeasi situatie, cauza poate fi repusa pe rol pe baza unei simple cereri si a unei taxe de 1/ 2 din cei 39.00 de lei achitati ca taxa de timbru si judecata va fi continuata din momentul procedural ramas.
Daca insa lucrurile evolueaza in sensul dorit de dvs., nu va mai fi necesar sa formulati cererea de repunere pe rol si cauza se va perima.
Apreciez astfel ca varianta suspendarii cauzei este echitabila dar si utila ambelor parti in astfel de situatii.



Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentare la primul termen de divort arhivarul arhivarul Buna ziua . Am introdus actiune de divort , dar intre timp am ajuns la o intelegere cu sotia sa ne mai acordam o sansa . Cum trebuie procedat ? Prezicez ca ... (vezi toată discuția)
Costul unui divort la judecatorie? mariana1234 mariana1234 Buna ziua! As dori sa aflu si eu cat costa un divort la judecatorie in conditiile in care amandoi au ajuns la comun acord sa divorteze si nu au bunuri de ... (vezi toată discuția)
Divort Loredana3008 Loredana3008 Buna ziua, Sotul meu doreste sa divortam dupa 3luni de la casatorie.Impreuna cu mama lui m-au dat afara din casa,au venit parintii mei si m-au luat .La ... (vezi toată discuția)