avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Vi se pare normal sa completam rubrica CNP sau ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Vi se pare normal sa completam rubrica CNP sau considerati ca e ABUZ ?

Romanii sunt obligati, prin lege, sa le comunice codul numeric personal (CNP) recenzorilor, in caz contrar urmand sa raspunda contraventional.

“Persoanele [ ....] sunt obligate sa furnizeze, pe propria raspundere, persoanelor care efectueaza inregistrarea in formularele de recensamant datele si informatiile prevazute in programul de recensamant”. “Nerespectarea prevederilor (…) atrage raspunderea contraventionala a celor vinovati”, se mai arata in textul legii.

De ce nu cer seria si nr. la CI, ca CNP-ul nu se mai schimba si e PERSONAL!

Am vaut insa calculatorul nu face dacat sa iti transpuna in cifre datele pe care tot noi le introducem. Penultimul nr. din 3 cifre il genereaza la rand (adica 001, 002, 003, 004) si nu corespunde vreunei persoane astfel ca nu prea vad cum ar putea sa iti genereze fix nr personal de CNP. de exemplu o persoana care are un nr. cu 231 ii va genera cnp dupa 231 de incercari.
O validare poate asta este cu totul altceva. Acolo iti transpune in date cifrele introduse.:D



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este corect sa se ceara cnp in procesul de recensamant? alinutza9 alinutza9 Este corect sa se ceara CNP in procesul de recensamant? Exista o lege care sa interzica acest lucru? Sau macar exista o hotarare in care sa se specifice ca ... (vezi toată discuția)
Recensamant... (e legal sa-mi fie cerute datele personale de oricine?) ilie0001 ilie0001 Daca la recensamant se cer date confidentiale (CNP, Serie si nr.BI, etc) este legal sau nu avand in vedere ca unii recenzori sar putea sa nu fie ... (vezi toată discuția)
Recensamant 2011: voi fi amendat daca am lapsus? cum sunt recenzati romanii stabiliti in strainatate? ce dovada am ca am fost recenzat? VapAndrei VapAndrei Buna Ziua, As dori sa stiu daca la recensamantul care a inceput astazi, institutiile statului ar avea baza legala de a ma amenda cand nu imi voi aminti ... (vezi toată discuția)