avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort rapid, fara spectacol...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort rapid, fara spectacol...

Buna seara,

Nu stiu cu ce sa incep... sunt atat de multe de spus incat as putea scrie zeci de pagini
Pe scurt: tocmai am aflat ca sotul ma inseala, stiu ca nu-i un lucru iesit din comun dar cand ti se intampla tie...
Nu stiu ce elemente ar trebui sa descriu despre relatie...imi cer iertare daca plictisesc pe careva, dar chiar nu stiu ce anume trebuie sa fac, si cum sa fac.
Ma simt oribil, imi vine sa ma arunc de la etaj dar, cand ma gandesc la micutul pe care trebuie sa-l cresc, care are atata nevoie de mine, revin la realitate :)
M-am casatorit la 23 de ani, cu primul barbat care m-a bagat in seama etc etc am fost avertizata ca nu-mi va fi bine in casnicie, sotul este la a doua casatorie cu mine, dar n-am vrut sa ascult pe nimeni, am fost bucuroasa ca este cineva care vede ceva frumos si bun la mine.
Conditia parintilor pentru a primii "binecuvantarea" din partea lor a fost sa-mi termin facultatea si sa am locul meu de munca. Am terminat si un master...
Deci,… tot timpul a scartait relatia dintre mine si sot, ma refer la relatia intima...daca nu luam initiativa eu...nimic, deci chiar nimic...mai cu frumosu’, mai cu bagajul, am cerut explicatii pentru atitudinea lui, am primit drept raspuns ca este bolnav, are diabet si are probleme de natura sexuala..
Greu am ramas insarcinata, si greu am dus sarcina la capat, am stat primele 4-5 luni in pat cu perfuzia-n vena mai mereu, aveam risc de avort spontan...
Daca inaintea aparitiei copilului raporturile noastre intime erau de 3-4 ori pe an, dupa nastere au fost de 5-6 ori in interval de 4 ani...stiu ca e jenant sa povestesc asa ceva dar ca sa fiu bine inteleasa vreau sa ofer toate detaliile(in limita decentei).
Mereu am fost acuzata si "evitata" de catre sot ca sunt prea serioasa, sobra, ca sunt ca o baba etc, am incercat sa fiu mai sociabila, mai empatica si mi-a spus ca sunt ridicola, caraghioasa etc..Dupa tot episodul mi-am facut bagajul si am plecat de acasa.
Bineinteles ca m-am intors, mi-a spus ca eu sunt suuper ok dar ca el are o problema sa-l inteleg etc etc
In tot acest timp nu l-am inselat, cu toate ca as fi avut ocazii doar fiindca il stiam bolnav, avem o familie, o casa si..la felul cum ma vad, nici nu cred ca as fi in stare sa merg cu altcineva..
lunga poveste...
Din intamplare am descoperit ca avea tot felul de discutii "neortodoxe" cu tot felul de individe de pe net, pe messenger
M-a asigurat ca nu-i nimic, ca doar asa se prosteste si ca fiecare barbat face asa...
Am trecut si peste asta, dar...am instalat un program care citeste arhiva messengerului
In ziua cand am citit o conversatie, cu una din fetele din lista lui, jumatate din mine a paralizat, iar acum sunt pe punctul de-a inebunii…
Fata are 19 ani, el are aproape 40ani, eu 29ani, este din orasul nostru, cunoscuta in comunitatea noastra drept o persoana de moravuri usoare, in fine, no comment!
Mi s-a rupt sufletul cand am citit cum o invita la noi acasa pentru a il face “fericit”, am citit cum si-au dat intalnire la colt de strada, am citit cum ea i-a multumit pentru cadou si ca suma de bani este prea mare dar ea ”nu ramane datoare”..
Eu am fost plecata la mama cu copilul noaptea, doar sa dormim acolo, deoarece copilul era in vacanta, noi lucram si, ca sa nu il trezesc dimineata , sa merge direct la service iar copilul sa doarma in continuare…timp in care sotul meu isi facea de cap, se intalnea cu domnisoara asta si-i oferea bani….
Probabil ca nu reusesc sa transpun tot ceea ce simt, sunt furioasa! L-am compatimit atat timp…mi-am vazut de casa, copil service…si acum m-am trezit langa un strain. Nu i-am spus ca stiu, am facut print screen la conversatiile lor, luna viitoare ma uit si pe factura de la telefon…stiu acum ce am de facut! Dar nu stiu cum#-o
Sunt atat de revoltata, de nervoasa incat abia ma abtin sa nu-i spun ca stiu despre intalnirile lui cu fata aceea, dupa care sa-i dau una in cap.
De remediat nu mai e nimic de remediat, atatia ani in care l-am “servit” ca o proasta, atatia ani in care mereu am fost facuta mai mult sau putin direct “o naspeta” cu diplome..si QI peste medie,cica...
Acum stau si ma uit la el, cum ma minte, cum se vaita, ma apropii de el si stiu care-i va fi raspunsul, si stiu si de ce acum
Nu vreau sa-i spun ca stiu ce face, vreau un divort scurt, dar in care sa-l las fara nimic, ma refer la casa si masina.
M-am gandit chiar sa-i spun ca am de gand sa fac publice conversatiile lui cu duduia aia, de felul cum el se ruga de ea sa vina in casa noastra, si multumirile ei pt suma de bani oferita..ar muri de rusinea comunitatii,..si eu la fel.!:stunned:
E un tip foarte laudaros si orgolios. L-ar afecta enorm ca grupul nostru de prieteni sa afle ce face el…N-am sa fac nimic public, am un copil de crescut, si nu vreau sa-i manjesc numele din cauza idioteniei tatalui.. el nu trebuie sa stie asta.
Simt ca scriu tot mai putin coerent. Chiar n-am mai discutata cu nimeni asta, cu nici o prietena, nu vreau sa se afle, mi-e cumplit de rusine.
Zilele trecute mi-am inscris copilul la un curs de inot, i-am cerut bani sotului pentru asta, m-a amanat fiindca momentan “nu sunt bani”, iar duduiei ii cerea scuze in seara respectiva ca a reusit sa puna deoparte doar 200 (probabil euro, nu stiu).
Vreau sa divortez rapid, sa ramana copilul si bunurile, casa si masina, mie.
E o utopie, stiu, dar daca este o miiiica posibilitate ca acest lucru sa-l duc la indeplinire, vreau sa o cunosc, s-o analizez si eventual sa o pun in practica.
Caut in Timisoara un avocat bun, care ma poate ajuta sa obtin ceea ce vreau. Orice sfat, il primesc cu drag, sunt total debusolata…
Multumesc!:">



Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 13:31, 5 Noiembrie 2011
In situatia in care sunteti legal casatorita ,daca bunurile sunt realizate in timpul casatoriei,este greu ca "bunurile,casa si masina"sa va revina in exclusivitate
Analizati cu responsabilitate situatia,din toate punctele de vedere,dupa care ,alegeti varianta pe care o apreciati favorabila dvs
Atata vreme cat sunteti furioasa, nu veti fi in stare sa faceti nimic si mai ales asa cum trebuie. Va alegeti doar cu o inrautatire a starii de sanatate, in vreme ce celalat isi vede linistit de ale lui. Eu va zic sa va calmati, ca daca era cocos, era si acasa! In ceea ce priveste relatiile intime (absenta lor), sunteti femeie si stiti ca veti fi f mult afectata si nu prea tarziu, nu trebuie sa va spuna nimeni ce e de facut! Inteleg ca sunteti casatorita de 6 ani dar nu ati dat amanunte despre situatia patrimoniala, cui apartin bunurile, care sunt comune, dar ziceti ca aveti un avocat. Mai adaug ca daca dvs, divortati, nici cu cealalta nu va ramane si va indemn ca sa cititi, stiu ca va vine f greu, rugaciunea unui sot pt celalt (si nu numai). Poate ca astfel a binevoit Dumnezeu sa va atraga catre Dansul, la unii le mai da o palma, la altii un sut in..., trebuie sa mai deschidem si noi ochii mintii uneori. Curaj!
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2011
emil6702, utilizator
Infidelitatea nu e pedepsita cu confiscarea averii, daca bunurile sunt comune, le veti imparti.
Inregistrarile respective le-ati obtinut ilegal, sunt de parere sa nu le folositi, se poate intoarce impotriva dvs
@amanada,
Problemele dvs. nu au inceput in momentul aparitiei ipoteticei "infidelitati" a sotului dvs.
Aceasta "motivatie" este doar a dvs., ca sa va faceti curaj si sa "rupeti pisica in doua"(metaforic vorbind).
Sotul dvs. nu v-a cerut sa va sacrificati...si sa-l serviti atatia ani...a fost alegerea dvs.

Intr-o casnicie, este bine sa evaluezi intotdeauna, defectele celuilalt partener, defecte pe care le poti accepta, sau...nu.
Dvs. le-ati acceptat si ati mai facut si un copil...pe deasupra...

In viata, totul este in schimbare si odata cu aparitia unui copil, intr-o familie, responsabilitatile sotilor, dar cu prioritate, ale sotiei, cresc.
Daca la inceputul relatiei cu sotul dvs. erati, cumva pe aceeasi lungime de unda cu acesta, de-a lungul anilor, dvs. ati evoluat (profesional, psihic, etc.) in timp ce sotul dvs. a ramas la acelasi "nivel".

Daca nu va mai aflati pe aceeasi "frecventa/nivel" cu acesta, nu este vina nimanui...asa este viata, aceste lucruri se intampla, fie ca vrem, fie ca nu vrem.

Spuneti ca va este rusine...nu va inteleg...de ce? Nu traiti dvs. in locul sotului, apoi...fiecare poate dispune de propria sa fiinta, asa cum doreste.Iertati-ma ca va spun, dar...un sot nu este proprietatea celuilalt sot...vorba aceea, decat doua persoane nefericite, pe acelasi drum, mai bine fiecare, fericit, pe drumul lui...

Din ceea ce ne relatati, cred ca sunteti mai degraba "geloasa" (ceea ce inseamna, cumva, ca va mai iubiti sotul) decat hotarata sa divortati...desi este posibil sa ma insel!Scuze...

Incurcati lucrurile si nu este "echitabil"...de exemplu, nu ne-ati spus, cum se comporta sotul dvs. cu copilul...ce relatie au?Cum l-ar putea afecta pe copil, despartirea dvs.?

Va sfatuiesc, din punct de vedere juridic, anterior oricarui incident/scandal, sa consultati, la modul concret, un avocat, pentru a afla: solutii/riscuri/costuri/implicatii etc., in cazul unui divort/partaj.
In plus, custodia copilului va fi "comuna"...si macar gandindu-va la acest aspect, pastrati-va calmul/mintea limpede si nu luati decizii importante, care pot marca viitorul copilului dvs. in primul rand, apoi al dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2011
Iuliana Cermak, Avocat
E un tip foarte laudaros si orgolios. L-ar afecta enorm ca grupul nostru de prieteni sa afle ce face el…N-am sa fac nimic public, am un copil de crescut, si nu vreau sa-i manjesc numele din cauza idioteniei tatalui.. el nu trebuie sa stie asta.


Cred sincer ca va inselati. In general-si v-o spun din lunga experienta-tot acel grup de prieteni stie ceea ce dvs. ati aflat doar acum si ii este complice prin tacere, "va protejeaza".

"Sotia (sic) nu stie ce stie tot satul"

Alte discuții în legătură

Divort si partaj lada lada Revin cu o alta intrebare. Daca am probe si martori ca de 1 an 1/2 ma inseala iar in cele din urma a rezultat un copil, (o proba cu ochi) pt.ca noi suntem ... (vezi toată discuția)
Divort - cauza infidelitate . ce se intampla cu copilul ? DionaDiana DionaDiana Va rog sa ma ajutati cu o parere avizata daca puteti. In cazul unei casatorii de 6 ani in care sotul inseala , cum va decurge divortul ? Sotia a vorbit ... (vezi toată discuția)
Divort cornel dumitru 1 cornel dumitru 1 Sunt in urmatoarea situatie: sotie infidela, nu doreste sa accepte sa divortam de comun acord,spunandu-mi \"sa ma duc in instant sa cheltui bani\" ca n-o ... (vezi toată discuția)