avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ramane in pronuntare pe 04.11.2011
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ramane in pronuntare pe 04.11.2011

Buna ziua tuturor.Joi am avut a doua infatisare la procesul penal,in care sant acuzat de contrabanda cu tigari si aderare la un grup infractional organizat.In dosar santem trimisi in judecata 9 persoane.Mentionez ca am stat pe arest preventiv 56 de zile si acum sant eliberat provizoriu sub control judiciar.
Acuma joi,6 dintre noi am mers pe recunoasterea rechizitoriului(desi nu e adevarat totul asa cum e mentionat in rechizitoriu),ca sa beneficiem de o reducere a pedepsei cu 1/3.Sper sa iau o pedeapsa cu suspendarea executarii.
Sant la prima abatere,sant casatorit,am o fetita de 6 luni,am studii superioare,lucrez(am facut copii si le-am administrat la dosar)
Vreau sa aud pareri despre situatia asta...ce credeti ca se va intampla?
Cel mai recent răspuns: ContSters201986 , utilizator 16:42, 21 Februarie 2012
Exista suspendare conditionata si suspendare sub supraveghere. In primul caz nu trebuie sa faceti nimic, doar sa asteptati sa treaca timpul si sa nu savarsiti alte fapte in termenul de incercare, apoi sunteti reabilitat de drept. In al doilea caz aveti niste obligatii pe care trebuie sa le indepliniti - prezentare conform unui program la Serviciul de Probatiune etc. Daca nu indepliniti o data o obligatie, se revoca suspendarea si executati pedeapsa in penitenciar. Daca le indepliniti pe toate si trece termenul de incercare, fara sa savarsiti alte fapte, sunteti reabilitat de drept.
Exista si executarea la locul de munca, dar sincer cred ca doar teoretic, nu am auzit ca s-ar aplica.
In speta dvs., important este sa exercitati toate caile de atac. In propria cale de atac nu se poate ingreuna situatia. Parchetul oricum va face apel si/sau recurs, sa faceti si dvs.

P.S. Nu mai plangeti, nu mai urlati:) Incercati sa dormiti noaptea si sa va bucurati de orice moment petrecut cu familia dvs. Orice stare pe care o aveti o transmiteti si bebelusului. Nu mai bine ii transmiteti fericirea ca sunteti alaturi de ea?
Succes!
Buna ziua.Am declarat apelul si inca nu stiu pe ce data este.Vreau sa va spun ca parchetul nu a declarat apel.E bine nu?!
Salut,

Stai linistit ca la apel o sa iti transforme pedeapsa cu executare in pedeapsa cu suspendarea executari tocmai pt. ca ai recunoscut si regreti faptele incearca sa platesti cat de putin din prejudiciu.. si asta e un plus.. oricum eu te aigur ca ai sansele de 90% sa ai suspendare sunt sigur pt. ca am vazut in mai multe cazuri cum decurge treaba.Stai linistit nu o sa mai mergi la puscarie.. dar sa ai grija pe viitor sa te gandesti de 2 ori inainte ptr. ca ai un copil misc si o pedeapsa cu suspendare .. care daca savarsesti o noua infractiune in timpul peroadei de incercare atunci o sa fie cu executare 100% + se aduna pedeapsa cu suspendare la noua pedeapsa.Stai linistit si bucura-te de sarbatori nu mai mergi la inchisoare eu sunt foarte sigur pe ce spun.

Cunosc caz personal unde din 6 ani cu executare la apel FOND recunoaste abia fapta si are 3 ani cu suspendare.
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2011
reflexleg, utilizator
Da,asa ma sfatuit si avocata sa platesc din prejudiciu pana la apel.Doamne ajuta ,sper sa primesc o suspendare.Am o teama,mi-am facut permisul cat C si am infiintat o societate de transport marfa.As merge si eu in curse ,dar mi-e frica sa nu fac vre-un accident sau vre-o vatamare corporala din culpa ca dupa aceea chiar sant intr-o ipostaza proasta.Sant nevoit sa plec si eu in cursa deoarece pe domeniul meu nu am gasit nimmic (ecologie si protectia mediului),iar sotia mea a primit preaviz.Ea a fost bugetara (psiholog) si datorita restructurarilor nu mai are loc de munca.
Apel pe data de 18.01.2012 parchetul nu a facut apel...

Alte discuții în legătură

O hotarare eronata claudiadiana claudiadiana in prima instanta am obtinut suspendare,dar apelul a schimbat cursul. pt. ucidere din culpa sotul meu a primit o pedeapsa de 3 ani inchisoare.nu inteleg cum a ... (vezi toată discuția)
Apel. am primit o pedeapsa de 2 ani si 11 luni cu suspendare ... Laura 3l3na Laura 3l3na Am revenit. Am primit o pedeapsa de 2 ani si 11 luni cu suspendare si munca in folosul comunitatii de 90 de zile iar persoana vatamata a renuntat la ... (vezi toată discuția)
Accident rutier liliana84 liliana84 Buna seara Sotul meu a avut un accident rutier anul trecut soldat cu moartea unui om si distrugerea partiala a unui gard.Ne-am inteles cu partile vatamate si ... (vezi toată discuția)