avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cec fara acoperire
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cec fara acoperire

In luna iunie am incheiat un contract cu o firma pentru vanzarea unor utilaje. Mi-au achitat o parte din suma iar pentru diferenta mi-au dat un CEC. La data scadenta (15.08.2008) am introdus cecul la plata. Cum firma respectiva nu avea disponibil in cont m-au sunat si m-au rugat sa retrag cecul si sa le mai acord un ragaz pentru plata. Cum ei tot nu mi-au platit in data de 23.09 am introdus din nou cecul. Nici de data asta nu l-au platit, dar nici eu nu l-am mai retras. Care sunt pasii urmatori de urmat pentru recuperarea datoriei?
In contract eu am o clauza in care se stipuleaza ca daca nu imi platesc diferenta pana la data x utilajele reintra in posesia mea, iar avansul platit ramane al meu cu titlu de dauna. Cum pot sa execut acest contract?
Menionez ca eu cecul l-am primit in baza contractului. Factura le-am facut numai pt avans. Trebuie sa le fac factura si pe diferenta chiar daca eu nu am incasat banii pentru a putea solicita recuperarea sumei?
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: raca , utilizator 21:59, 29 Septembrie 2008
Va multumesc foarte mult pentru ajutor. Eu o sa mai incerc totusi inca o data sa ajung la o intelegere amiabila. Exista vreun termen limita pana la care pot solicita investirea cu titlu executoriu?
Daca nu veti ajunge la o intelegere pe cale amiabila aveti deschisa calea instantei in baza raportului juridic fundamental adica il puteti actiona in justitie pe baza contractului, pe drept comun sau puteti apela la cealalta varianta folosind investirea cu formula executorie a instrumentului de plata
Colegii v-au sfatuit insa dvs ati ezitat .. De ce ??
Ma intrebati de ce am ezitat......pentru ca stiu ca sistemul juridic poate fi atat de intortocheat incat pot trece si cativa ani pana sa imi recuperez banii (stiu cazuri concrete), ba mai mult, cu plata avocatului care sa ma reprezinte, nu ar mai ramane mare lucru din suma pe care o am de recuperat.
De aceea mai sper inca intr-o solutie amiabila. Sunt cam 10% sanse sa se ajunga la ea insa eu o sa mai fac o ultima incercare.
Va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu un model de instiintare de plata, o ultima incercare inainte de inceperea formalitatilor legale pentru executarea contractului. Am nevoie de sfatul unui specialist tocmai din dorinta de a face totul cat mai oficial posibil (bazat pe legi, etc.) ca sa ii fac sa inteleaga ca nu glumesc....
Va multumesc inca o data pentru rabdare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire fila cec refuzata Cent Cent Am primit un CEC de la un client. A fost refuzat la plata si va rog mult sa ma sfatuiti ce sa fac. Clientul mi-a propus sa plateasca esalonat in 6 luni. Daca ... (vezi toată discuția)
Fila cec poate constitui titlu executoriu? ContSters69460 ContSters69460 Fila CEC lasata garantie pt niste lucrari, poate constitui titlu executoriu, si implicit se poate executa debitorul, fara ca respectiva Fila CEC sa fie ... (vezi toată discuția)
Emitere cec fara acoperire Undertaker Undertaker am o intrebare f. urgenta... o persoana a emis un cec catre o societate, cec care avea o anumita data scadenta. la data scadenta creditorul cecului nu a putut ... (vezi toată discuția)