avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca ma angajez pot beneficia in continuare de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca ma angajez pot beneficia in continuare de indemnizatia de somaj?

In prezent sunt in somaj.Am gasit o societate la care sa ma angajez,am trimis copii dupa actele de studii pt. contract,dar cand am primit contractul spre semnare,erau anumite clauze care nu imi convin,incadrarea,salariul,etc.Urmeaza sa incep activitatea din data de 07.11.2011,iar CIM a fost inregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor in data de 04.11.2011.Inseamna ca sunt angajat?Daca nu semnez CIM mai pot beneficia in continuare de somaj?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:33, 6 Noiembrie 2011
1. Daca nu ati semnat CIM acesta nu trebuia inregistrat in Revisal.
2. Daca nu ati semnat CIM nu sunteti salariatul acelei unitati si ramaneti in continuare in somaj.
3. Agentia de Somaj stie de acest CIM? Ati primit dispozitie de repartizare pentru acea unitate?
4. Este CIM pe perioada determinata sau nedeterminata?


Agentia de somaj nu stie de acest CIM.Amfost la un interviu la aceasta societate.CIM este pe perioada nedeterminata.Daca nu semnez,pot ramane in continuare in somaj,chiar daca CIM a fost inregistrat in registrul de evidenta al salariatilor acelei societati? Va multumesc
1. - Daca CIM este inregistrat in Revisal veti aparea in evidentele de la pensii, sanatate si somaj si veti fi depistat ca avand CIM.
- In aceasta situatie este posibil sa va inceteze indemnizatia de somaj.
2. De aceea ar fi bine sa vorbiti cu acel angajator sa anuleze inregistrarea din Revisal sau/si sa luati legatura cu ITM sa va ajute sa rezolvati problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lncetare contract cosmin20141 cosmin20141 Buna ziua, Doresc sa stiu daca am fost la o firma, unde dupa cateva interviuri mi-au spus ca ma aleg pe mine din multi candidati, am facut o cerere de mana ... (vezi toată discuția)
Nelamurire vmire vmire urma sa imi bag dosarul pentru somaj..mi s-a ivit un loc de munca si am renuntat la idee am fost la interviu am fost acceptata..la interviu mo-au spus ... (vezi toată discuția)
Revisal Laszlo Ecaterina Laszlo Ecaterina Am avut transmiterea revisalului la o societate Acum doresc sa transmita revisalul un salariat din societate.Ce adresa trebuie sa-i dau acestei societati ... (vezi toată discuția)