avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită investire formula executorie
Discuție deschisă în Executare silită

investire formula executorie

Am o hotarare judecatoreasca favorabila ce nu a fost atacata cu recurs de nici una din parti. Prin aceasta hotarare partea adversa este obligata sa-mi achite o suma de bani. Desi au trecut cateva luni de la momentul cand s-a dat hotararea judecatoreasca ,persoana in cauza refuza sa efectueze plata. Am inteles de la executorul judecatoresc la care am apelat ca pentru a -l executa silit trebuie sa investesc hotararea cu formula executorie. Ce trebuie sa fac mai exact in acest sens?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: dere1923 , utilizator 19:05, 12 Noiembrie 2011
Formulati cerere oficiala la presedintele instantei care a pronuntat hotararea,si solicitati investirea cu formula executorie a hotararii pronuntatae la data X in dosarul Y,care a ramas definitiva si irevocabila
Anexati cererii dovada achitarii taxei de timbri si timbru judiciar
La un interval care difera de la instanta la instanta ,urmeaza sa vi se inmaneze titlul executoriu ,in baza caruia va adresati la un executor judectoresc competent teritorial in vederea demararii etapelor si procedurii de excutare silita a debitorului dvs
DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul(a) ………………, domiciliat(a) in ………………….
In temeiul art. 374 – art. 376 C. proc. civ., depun copie legalizata a sentintei civile (sau deciziei civile) nr. ………., din …………, pronuntata de …………., in dosarul nr. …………. ramasa definitiva (si irevocabila) si rog sa dispuneti
INVESTIREA SA CU FORMULA EXECUTORIE
prevazute de art. 269 C. proc. civ., pentru ca sa pot cere executarea sa.

Anexam alaturat copie dupa sentinta.
Timbram legal.

Data depunerii
…………….
Semnatura,
……….

DOMNULUI PRESEDINTE AL …………………
Va multumesc tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata ContSters83715 ContSters83715 Cat de greu e sa obtii inapoi cheluielile de judecata si cam ce trebuie facut, unde trebuie sa ma adresez? cat e de simplu/complicat? (e vorba de faptul ca ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez cheltuieli de judecata ? carmenspata carmenspata Buna ziua Domnule avocat.am si eu o intrebare la dumneavoastra.Am cistigat un proces pentru pensie de intretinere,mi sa achitat pensia de intretinere,dar ... (vezi toată discuția)
Eliberare comunicare Gloria83 Gloria83 Buna ziua. Am avut un proces pe care l-am castigat, ulterior partea adversa a facut recurs. L-am castigat si pe acesta. Instanta obliga partea adversa ... (vezi toată discuția)