Buna ziua,
Cu 4 luni in urma am fost oprit de un echipaj de politie in timp ce circulam pe un drum public cu numere roşii expirate (de 2 zile).Permisul s-a ridicat, s-a întocmit proces verbal, etc... tot tacâmul... Mi-au dat si o dovada pe care mi-au prelungit-o de câteva ori dar acum refuza sa o mai prelungească.
In principiu sunt de acord cu faptul ca momentan se aplica prezumţia de nevinovăţie (nu ispăşesc pedeapsa oricare o fi ea) si ca permisul nu s-a mai prelungit din motiv "preventiv"
Problema e ca au trecut 4 luni si nimic nu se întâmpla...#-o si m-am cam saturat si nu mi se pare normal
Întrebările ar fi:
1. Ce pot face eu, fără avocat, pentru a şti in ce stadiu este cazul meu?
2. Care este termenul legal de procesare a acestor dosare/cazuri din partea Politiei?
3. Care este termenul legal de procesare a acestor dosare/cazuri din partea Parchetului.?
.... cu judecata mea ar trebui sa fie nişte termene.
4. Care sunt etapele într-un caz ca acesta?
e putin invers.adica:iti suspenda permisu pe 3 luni si daca nu dai examen (in cursul celor 3) se prelungeste inca o luna.(eu asa am inteles de la politie)
din păcate nu poţi decăt sa te resemnezi la birocraţia, iresponsabilitatea si nepăsarea pe care vrei, nu vrei trebuie sa o suporţi, culmea... finanţata pe bani contribuabililor.
Salut.Am o intrebare la care nimeni nu a reusit sa imi rasp. pana acum.Pe data de 13 feb 2009 un echipaj de pl rutiera ma oprit si miau zis ca am nr rosii expirate spre surprinderea mea pt ca nu era masina mea.Am luat masina unui prieten care nu mi-a zis ca avea nr expirate de 2 zile iar acum mi-a fost suspendat permisul de conducere si 'normal' dosar penal:O.Mi-au cerut tot felul de documente si de harti pe care bineinteles ca le-am dat asigurandu-ma ca o sa scap cu o amenda si o suspendare a permisului pe 3 luni.acum 2 zile mi-au zis ca o sa ma sune ei sa ma cheme pt a ma audia un procuror.as dori un sfat daca se poate.va multumesc.
si eu am patit la fel cu numerele rosi expirate.dupa 2 luni si ceva m-am dus la procuror si am cerut dovada de circulatie si mi-a dat , si dupa ce a expirat 90 de zile m-am dus si am luat permisul de la politie., am platit si o amenda de 650 de lei si am scapat si de dosar
Stai ca nu inteleg, dupa 2 luni de cind te-au prins ai primit dovada cu care ai circulat timp de 90 de zile si dupa asta ai primit permisul inapoi? N-ai stat pe dreapta deloc? Adica doar 2 luni ai stat pe dreapta? Si ai scapat si de dosar?