avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Numere rosii expirate - Cazul stagneaza de 4 luni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Numere rosii expirate - Cazul stagneaza de 4 luni

Buna ziua,
Cu 4 luni in urma am fost oprit de un echipaj de politie in timp ce circulam pe un drum public cu numere roşii expirate (de 2 zile).Permisul s-a ridicat, s-a întocmit proces verbal, etc... tot tacâmul... Mi-au dat si o dovada pe care mi-au prelungit-o de câteva ori dar acum refuza sa o mai prelungească.

In principiu sunt de acord cu faptul ca momentan se aplica prezumţia de nevinovăţie (nu ispăşesc pedeapsa oricare o fi ea) si ca permisul nu s-a mai prelungit din motiv "preventiv"

Problema e ca au trecut 4 luni si nimic nu se întâmpla...#-o si m-am cam saturat si nu mi se pare normal

Întrebările ar fi:
1. Ce pot face eu, fără avocat, pentru a şti in ce stadiu este cazul meu?
2. Care este termenul legal de procesare a acestor dosare/cazuri din partea Politiei?
3. Care este termenul legal de procesare a acestor dosare/cazuri din partea Parchetului.?
.... cu judecata mea ar trebui sa fie nişte termene.
4. Care sunt etapele într-un caz ca acesta?

Mulţumesc!
e putin invers.adica:iti suspenda permisu pe 3 luni si daca nu dai examen (in cursul celor 3) se prelungeste inca o luna.(eu asa am inteles de la politie)
Mai contează NUP, o luna sau doua in plus?

din păcate nu poţi decăt sa te resemnezi la birocraţia, iresponsabilitatea si nepăsarea pe care vrei, nu vrei trebuie sa o suporţi, culmea... finanţata pe bani contribuabililor.
Salut.Am o intrebare la care nimeni nu a reusit sa imi rasp. pana acum.Pe data de 13 feb 2009 un echipaj de pl rutiera ma oprit si miau zis ca am nr rosii expirate spre surprinderea mea pt ca nu era masina mea.Am luat masina unui prieten care nu mi-a zis ca avea nr expirate de 2 zile iar acum mi-a fost suspendat permisul de conducere si 'normal' dosar penal:O.Mi-au cerut tot felul de documente si de harti pe care bineinteles ca le-am dat asigurandu-ma ca o sa scap cu o amenda si o suspendare a permisului pe 3 luni.acum 2 zile mi-au zis ca o sa ma sune ei sa ma cheme pt a ma audia un procuror.as dori un sfat daca se poate.va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2009
magicianu_kid, utilizator
si eu am patit la fel cu numerele rosi expirate.dupa 2 luni si ceva m-am dus la procuror si am cerut dovada de circulatie si mi-a dat , si dupa ce a expirat 90 de zile m-am dus si am luat permisul de la politie., am platit si o amenda de 650 de lei si am scapat si de dosar
Stai ca nu inteleg, dupa 2 luni de cind te-au prins ai primit dovada cu care ai circulat timp de 90 de zile si dupa asta ai primit permisul inapoi? N-ai stat pe dreapta deloc? Adica doar 2 luni ai stat pe dreapta? Si ai scapat si de dosar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru incalcarea art. 85, alin. (1) si (2) cod rutier terence terence Am un dosar penal din data de 12/01/2012 pentru numere rosi expirate,mentionez ca am primit dovada fara drept de circulatie,pina in acest moment nu am facut ... (vezi toată discuția)
Circulatie cu numere false cu masina neinmatriculata nciuncanu nciuncanu buna ziua am condus o masina adusa de dincolo si mi au expirat nr si am pus alte nr rosi de pe alta masina a mea dar expirate si ma oprit politia si mi a facut ... (vezi toată discuția)
Buna seara m-a puteți ajuta și le mine cu o informație, am ... DumitruDvs DumitruDvs Buna seara m-a puteți ajuta și le mine cu o informație, am fost oprit in trafic cu Nr provizorii expirate și cu o alcoolemie 0,33 Mi sa întocmit proces ... (vezi toată discuția)