avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Marca inregistrata si ce ne poate face ea?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Marca inregistrata si ce ne poate face ea?

Registrul comertului mi-a aprobat un nume in 2005 iar acum am primit o convocare de la o firma ce spune ca numele societatii mele intra in conflict cu marca pe care dansii au inregistrat-o la OSIM. Acum sa va clarific si mai mult lucrurile. Societatea me se numeste Animafilm soft iar cei ce ma convoaca sunt Studioul Cinematografic Animafilm, dupa cum observati inafara de cuvantul animafilm (care este marca si care le apartine se pare) nu avem nimic in comun. Fiecare are sigla sa si identitatea sa vizuala. Din pacate cand am creat firma nu stiam ca Animafilmul cel vechi mai exista pe undeva si cum mi-a fost aprobat de la registrul comertulu nu mi-am facut grij si am pus si acelasi domeniu de activitate sau cel putin cred ca are acelasi domeniu ca mine. Cert e ca si eu fac desene animate si ei (ma rog zic ei ca fac ca stim cu totii ca nu au mai facut mai nimic in ultimii ani) dar ma rog fiecare cu ale lui. Acum intrebarea mea este ce sa fac? Sa schimb numele firmei? Am clienti acum si nu as vrea sa-i pierd din cauza asta. Daca ma dau in judecata pot castiga ei? sau ar trebui sa dam amandoi in judecata statul pentru ca a permis o asemenea magarie?
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 21:48, 2 Octombrie 2008
Sunt de acord cu Liviu si cred ca va puteti pastra denumirea, deoarece este anterioara inregistrarii.
Este un teren alunecos, ,, marca -i marca leul e leu".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare magazin haine firma popescuadrianacatalina popescuadrianacatalina sunt interesata sa cumpar haine de firma din diferite tari si sa mi infiintez magazin in romania.De exemplu haine de la Diesel,Kelvin Klein,Zara,H&M,Miss Sixty ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata vs. drepturi de autor alphasquadron alphasquadron Buna ziua! O persoana juridica \"X\", a infiintat o sectie, \"Y\", pe care a inscris-o si la tribunal. A fost depus statutul si PV al adunarii generale, care ... (vezi toată discuția)
Similaritate auditiva in legatura cu o marca inregistrata btg btg Ma adresez specialistilor in domeniul proprietatii intelectuale cu rugamintea de a-mi sugera idei si, eventual indicatii din jurisprudenta, in legatura cu ... (vezi toată discuția)