avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cat costa un metru cub de apa rece si unul de apa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cat costa un metru cub de apa rece si unul de apa calda in orasul Constanta???

as vrea sa stiu cat costa un metru cub de apa rece si unul de apa calda pt judetul Constanta....si as vrea sa mai stiu daca afirmatia e corecta :
1 mc de apa calda este calculat cu 1mc de apa rece + incalzirea" .... iar daca am consumat 1mc de apa rece si 1mc de apa calda...de ce trebuie sa platesc intretinerea cu 2 mc de apa rece si 1 mc de apa cald,avand in vedere ca eu am consumat 1mc AC si 1mc AR????cine ma lamureste?
~ Conținut șters la cerere ~
Este normal ca in Bucuresti sa avem pretul apa rece 7.183lei/m.c si 36.856lei/m.c ? Mi se pare ingrozitor de mult!
In Bucuresti pretul AR = 5.92 lei/mc facturat. Probabil ca la dv. se calculeaza factura impartita la totalul consumului declarat, adica pierderile intra in pret.

AC a fost in lunile reci peste 14 lei/mc, acum vad ca a mai scazut sub 14 lei.
Acelasi lucru, probabil pierderile introduse in pret.
Buna ziua,
Avem urmatoarea situatie la nivelul unui bloc de locatari: consumul in metri cubi de apa rece inregistrat de contorul general al blocului difera considerabil de cel cumulat al contoarelor instalate in fiecare apartament (in sensul ca este aproape dublu). Situatia dureaza de cateva luni, iar presedintele asociatiei nu a intreprins niciun demers pe langa cei de la APA NOVA (contoarul respectiv a fost instalat si este proprietatea APA NOVA). Ca atare, la listarea consumului individual pe apartamente este trecut consumul inregistrat pe fiecare apartament, insa pretul pe metrul cub de apa este "ajustat" (circa 11 RON mc), astfel incat sa acopere costul volumului de apa pe care contorul APA NOVA il afiseaza. Va rugam sa ne sfatuiti cum ar trebui actionat in aceasta situatie. Pe ce baza legala actioneaza administratia cand recurge la asemenea "artificii"? Nu este cumva abuz in serviciu? Noi, locatarii, am putea solicita sa platim doar consumul inregistrat de contoarele din apartament (mai ales ca acestea au fost verificate metrologic), iar diferenta sa o achite presedintele administratiei din buzunarul propriu pentru neindeplinirea atributiilor de serviciu?
Va multumesc anticipat.
Ar putea sa plateasca presedinele asociatiei aceasta diferenta daca se constata ca el a consumat diferenta de apa.
Cine l-a pus presedinte de asociatie? A venit seful guvernului si l-a instalat? Nu dv. l-ati ales?
Tot dv. il puteti da si jos si eventual va autopropuneti pe aceasta functie ca sa puteti rezolva aceasta situatie si poate si altele nerezolvate. Nu cred ca e batut in cuie pe functia de presedinte de asociatie!

Diferenta intre contorul furnizorului si suma consumurilor de apartamente este aproape la toate blocurile.
Aceasta diferenta se imparte tuturor locatarilor pe diverse criterii in functie de regulamentul fiecarei asociatii.
La unele se imparte pe cota-parte indiviza, la altele in functie de numarul de persoane, la altele in functie de consum (impartindu-se factura la suma consumului declarat de proprietari si rezultand un pret mai mare, incluzand aceste diferente - cum e cazul asociatiei dv.), la alte asociatii se foloseste un sistem mixt.

Presedintele ar putea sa ceara la furnizorul de apa rece sa vina sa ia contorul la verificat. Solicitati-i acest lucru si in plus solicitati administratorului sa verifice si instalatia din subsol...poate aveti pierderi pe-acolo....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul apa marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Imi poate spune cineva daca exista o formula de calcul a apei reci ? Dar a apei calde? Si care-i/-s? M-ar interesa in sectorul ... (vezi toată discuția)
Costul apei in bucuresti euTU euTU Buna seara, a-si dori sa imi spuneti cat este metru cub de apa calda si rece in Bucuresti,.....care este pretul caldurii..... pentru ca la noi la asociatia de ... (vezi toată discuția)
Cat costa metru cub de apa calda si metrul cub apa rece in bucurestiul anului 2014 ContSters241026 ContSters241026 Membru asociatie de proprietari din Bucuresti 30.04.2014 Buna ziua tuturor va intreb . Cat costa un metru cub de apa calda cu tot cu tva ? ... (vezi toată discuția)