Stimată doamnă,
Multe mai aude un avocat la viața lui.
Din punctul meu de vedere, dezvoltatorul imobiliar are un anumit procent de justificare legală în taxa cerută, dar ceea ce face în mod concret nu este un lucru normal.
Astfel justificarea dezvoltatorului este bazată pe instituția servituții de trecere. Dvs aveți așa-numitul fond dominant, dezvoltatorul rezervându-și proprietatea fondului aservit - drumul de trecere constituie o servitute.
Ce vă sfătuiesc să faceți?
1. Să vă asociați cu vecinii / este preferabil ca Asociație de Proprietari, pentru reducerea costurilor;
2. Să cereți în instanță constituirea unei servituți de trecere.
-se va face o expertiză care va arăta drumul deja existent,
-veți despăgubi proprietarul pentru aceasta,
-veți reglementa, odată pentru totdeauna, această problemă și nu veți mai datora despăgubiri ulterioare, adică taxa de barieră.
Evident, eu nu cunosc contractul dvs, astfel răspunsul meu nu poate fi decât subiectiv.
Cu stimă.
Buna ziua,
Servitute de trecere, nu e greu de obtinut, ... insa de trecere unde, catre ce? (catre aia 2 metrii din jurul blocului) si cu ce ? (pedestru, cu masina, cu camionul etc).
Problema se puna ca nu aveti loc de parcare si ca atare nu aveti catre ce "sa treceti". Daca ati fi avut si loc de parcare in contractul de vanzare cumparare ar fi fost simplu. Dar asa ...?
Imi inchipui ca daca toti cei care au masini acolo, ar trebui sa le parcheze, s-ar aduna un numar consistent de metri patrati, care sunt ai cui?
Este bine ca ati ridicat/popularizat acest fapt sa nu se mai trezeasca si alti romani in aceasta situatie de japca pe fatza.
Buna,
locuri de parcare exista "fizic", in jurul blocurilor; fiecare bloc are locuri de parcare in jurul sau, problema este ca aceste locuri de parcare nu sunt trecute negru/alb in contractul de vanz - cump; avem in contracte doar cota parte din terenul aferent blocului. Si cu toate acestea, tot in cartierul nostru, privat exista locatari, care au cumparat apartamentele, de la firma care a construit blocurile, si are trecut in contract locul de parcare, negru/alb (dar sunt putine cazuri). In acest caz ce se intampla, cei care au loc de parcare, in contract, au accesul gratuit, iar noi care n-avem trebuie sa platim, in cadrul aceluiasi cartier ? E normal/corect asa ceva ?
Multumesc.
Si chiar daca ati intra pe teren, unde ati parca masinile? Servitutea nu este gratuita.
"Corect" si omeneste nu este normal. Dar, ganditi-va si dvoastra, nu puteti sa folositi un loc, spatiu, teren, care nu este al dumneavoastra si nici nu este domeniu public. Daca terenul de acolo este proprietate privata si este al dezvoltatorului... inseamna ca nu e al dvoastra. Practic, dvoastra ati cumparat apartamentul si 2mp in jurul blocului. Puneti-va in locul proprietarului terenului si vedeti cum ati gandi. (Sa fac un cadou acestor oameni? sau sa mai scot niste bani de la ei? ca oricum pot legal sa o fac)