avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare cim cu acordul partilor dupa SUSPENDARE ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare cim cu acordul partilor dupa SUSPENDARE crestere copil 2 ani

Buna ziua,
In data de 5 decembrie ar trebui sa vina la lucru o angajata, copilul implineste 2 ani in data de 2 decembrie, dar doreste incetarea contractului de munca cu acordul partilor.
Nicio o problema i se accepta, intrebarea este care sunt pasi din punct de vedere legal ai angajatorului, cu cat timp inainte de termen se face cererea de lichidare, daca se mai face cererea de revenire de catre angajata si decizia de catre angajator, cand se inregistreaza in revisal!
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 3 Noiembrie 2015
Va multumesc mult!
Trebuie revenit efectiv la munca!Si....apoi se deruleaza procedura de incetare a cidm prin acordul partilor,in colaborarea cu ITM pe Revisal exista si www.revisal.com/instructiuni/doc
Se pare ca sunt raspunsuri diferite! Acum chiar nu mai stiu cum sa procedez.
Eu stiu ca la revenirea din C.I.C., prima zi de lucru trebuie sa fie data la care copilul implineste 1 - respectiv 2 ani. In cazul de fata , salariata ar trebui sa revina la serviciu incepand cu 02 decembrie , cu cu 05.12. se poate face incetarea , cu art. 55 / b.
1. - Indemnizatia pentru CCC se plateste si pentru ziua in care copilul implineste 1 an sau 2 ani.
- Iata ce spune OUG 111/2010 (la fel spune si OUG 148/2005):
Art. 16

(1) Plata indemnizatiilor prevazute la art.2 alin.(1), respectiv la art.5 alin.(1) si art. 9 alin. (5) si (6) inceteaza cu ziua urmatoare celei in care:
a) copilul a implinit varsta de un an sau, dupa caz, 2 ani, respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) a avut loc decesul copilului.
- Asadar reluarea activitatii se face cu data de 03.12.2011.

2.- Procedati asa cum am spus in mesajul precedent si este legal.
- Cu aceeasi data faceti si incetarea CIM (incheierea sau incetarea unui CIM se poate face si intr-o zi nelucratoare sau de sarbatoare.

consilierjr a scris:
Trebuie revenit efectiv la munca...

1. Nu stiu ce intelegeti prin "revenire efectiv la munca".
2. Vreti sa spuneti ca trebuie sa lucreze o perioada? O ora, o zi etc.? Unde este prevazut asa ceva?

Alte discuții în legătură

Termen inregistrare revisal - incetare suspendare cim/revenire ccc sorina_a_b sorina_a_b Buna ziua, As dori sa stiu care este termenul legal in care angajatorul poate inregistra in REVISAL actul de revenire din CIC al angajatei, respectiv ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic resurseumane12 resurseumane12 data nastere copil 2.06.2010 sfarsit perioada suspendare 1.06.2010. cerere anjagat reluare activitate 4.06.2012 ce acte se intomesc si daca este corecta ... (vezi toată discuția)
Data sfarsit suspendare=data incetare suspendare? gabrieladina gabrieladina In cazul unei angajate care revine de pe CCC, cand se opereaza in revisal incetarea suspendarii, data incetarii suspendarii este identica cu data sfarsitului ... (vezi toată discuția)