avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concedierea mamelor la expirarea concediului ingrijire ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concedierea mamelor la expirarea concediului ingrijire copil

Buna ziua,
Numele meu este Sanda si ma aflu in concediu crestere si ingrijire copil pana la 2 ani, pana in decembrie. Avand in vedere modificarile legislative care au avut loc in timp ce eu ma aflam deja in concediul respectiv, angajatorul nu a mai avut obligatia sa-mi tina postul, prin urmare a angajat o alta persoana in locul meu. De fapt a angajat 3 persoane pe o pozitie similara cu a mea dintre care ultima a fost angajata cu aproximativ 2 luni inainte sa-mi expire mie concediul. (la sfarsituil lunii octombrie).
Saptamana trecuta angajatorul mi-a comunicat ca nu doreste intoarcerea mea pentru ca sunt prea multi angajati si mi-a sugerat sa-mi caut alt loc de munca si sa nu ma mai intorc la vechiul "job" in momentul in care mi se incheie concediul de crestere si ingrijire copil.

Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo lege care sa protejeze impotriva concedierii (pt urmatoarele 6 luni de la expirarea concediului), si pt mamele care au nascut inainte de ianuarie 2011 cand a intrat in vigoare Ord.111/2010.
Este legal sa fiu concediata imediat ce ma intorc la servici?
Cel mai recent răspuns: Perspective , utilizator 22:01, 23 Noiembrie 2011
Au fost angajati exact pe aceasi functie cu a mea: economist, fiind vorba de o firma de contabilitate.
sanda-popovici a scris:

Au fost angajati exact pe aceasi functie cu a mea: economist, fiind vorba de o firma de contabilitate.

In acest caz, cred ca aveti sanse de a castiga un eventual litigiu impotriva angajatorului ... insa atentie nu trebuie sa solicitati dvs incetarea raportului de munca, ci sa va concedieze acesta.
In cazul unei contestatii a eventualei decizii de concediere puteti solicita chiar angajatorului sa prezinte in instanta contractele de munca ale acestor angajati pe posturi de economist. Sarcina probei revine exclusiv acestuia, angajatorul este cel care trebuie sa demonstreze ca desfiintarea postului a fost efectiva si a avut o cauza reala si serioasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la revenirea la serviciu din concediu crestere copil andreiuta andreiuta Buna serara, as avea nevoie de cateva sfaturi in legatura cu intoarcerea la serviciu din concediu de crestere copil. Mai am 6 luni pana termin cei 2 ani de ... (vezi toată discuția)
Concediere mame stefan_72 stefan_72 Buna ziua. In situatia in care am o salariata in CIC iar la sf. lunii se implinesc cei 2 ani ii pot inceta activitatea sau sunt obligata sa o mentin in cele 6 ... (vezi toată discuția)
Procedura incetare cim mame dupa cic bendis26 bendis26 Buna ziua, am si eu rugamintea sa imi spuneti care este reglementarea legala prin care mama este protejata impotriva concedierii dupa revenirea din CIC. Este ... (vezi toată discuția)