avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Fotografiere monumente într-un cimitir
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Fotografiere monumente într-un cimitir

Buna ziua.
Redeschid, cred, o cutie a Pandorei. Am vrut sa fac o fotografie la un mormant al unui prieten (nu a fost o personalitate publica, nu are un monument funerar de exceptie sau artistic, nu era in timpul unui parastas sau serviciu religios) la Cimitirul Sf. Vineri, apartinind de Cons General al Mun Bucuresti. Un bodiguard s-a apropiat si mi-a cerut (politicos, nimic de zis) sa inchid aparatul deoarece nu am voie sa fac fotografii fara autorizatia administratiei cimitirului; la ora respectiva aceasta nu avea program cu publicul - era inchis.
Am protestat, afirmand ca sunt intr-un loc public, dar a trebuit sa respect dispozitia. La iesirea din cimitir m-am uitat cu atentie si nu am vazut niciun semn de interzicere a fotografiatului si nici la aviziere nu era nicio instiintare in acest sens.
Intrebare :
Este indreptatita o astfel de interdictie ? Daca da, in baza carei reglementari iar daca nu, ce pot sa fac eu pentru ca, evident nu doresc sa ma iau la bataie cu paznicii din cimitir daca vreau sa fac o fotografie si nici sa o fac pe ascuns, deoarece nu o consider o infractiune sau o contraventie.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:15, 27 Noiembrie 2011
Cimitirul nu este spatiu public, este proprietatea privata a consiliului local.
Obiectivele, zonele şi locurile în care fotografierea si filmarea se efectuează numai cu autorizare sau sunt interzise, trebuie sa fie marcate cu indicatoare de interdicţie în acest sens, care vor fi instalate prin grija instituţiilor cărora le aparţin, cu avizul de specialitate al organelor administraţiei publice locale.
Verificati cu atentie si veti constata ca exista indicator special de atentionare "Fotografiatul interzis",situat in zona dintre poarta de acces cimitir si primul bloc de locuinte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculează prejudiciul pentru afectarea imaginii unei instituții publice ? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: - cum se calculeaza - prejudiciul pentru afectarea imaginii unei institutii publice ? (vezi toată discuția)
Sa fie profanare...? Adi Lungu Adi Lungu Tatal meu, decedat in 1982, a fost \"gazduit\" de catre o verisoara, in locul de veci pe care il detine intr-un cimitir din Bucuresti. Cu ocazia unor lucrari ... (vezi toată discuția)
Am voie sa fotografiez preturile intr-un magazin? valentin0001 valentin0001 Buna seara, In aceasta seara am fost in penny market, am vrut sa fotografiez cateva preturi care erau expuse in magazinul respectiv. Dupa cateva momente ... (vezi toată discuția)