avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... HOTÃRÂREA NR. 14 PRIVIND PREGÃTIREA PROFESIONALÃ ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

HOTÃRÂREA NR. 14 PRIVIND PREGÃTIREA PROFESIONALÃ CONTINUÃ A AVOCAÞILOR

[ link extern ]

Ce parere aveti despre aceasta decizie? Mie personal mi se pare o mare tampenie (obligi un avocat la varsta pensionarii sa faca master??? #-o )

Acum am si o intrebare personala legata de aceasta hotarare...
"C. Avocaţilor cu activitate publicistică juridică li se vor recunoaşte, pentru fiecare articol publicat, un număr de 10 ore pregătire profesională, dacă articolul se publică într-o revistă de circulaţie locală, 20 de ore pregătire profesională continuă pentru articolele publicate în reviste de circulaţie şi recunoaştere naţională şi 30 de ore pregătire profesională pentru avocaţii cu activitate publicistică internaţională. "
... activitatea pe acest forum oare se considera "activitate publicistică juridică"? In plus stiam ca avocatii au nevoie de aprobarea baroului ptr. a-si face reclama in presa ( iar "activitatea publicistică juridică" semnata cu numele de avocat e tot o reclama) #-o
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2008
Attila-Arpad Dombi, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:08, 23 Martie 2009
INPPA parca se ocupa de pregatirea tinerilor avocati.

Desi am vazut avocati tineri foarte bine pregatiti mai exista si avocati tineri mai putin pregatiti.Asa zic cei batrani.
Eu nu sunt nici tanar nici batran.

Una peste alta eu cred ca finalitatea va fi buna.In conditile modificarilor legislative eu vad utila aceasta pregatire.
Cine nu are chef sa citeasca si sa studieze noile coduri cu deosebita atentie se poate pregati doar ascultand.
Mie imi place ideea.E si comod si util.Locuri sa fie.
Cei tineri vor fi avantajati.Nu prea vor mai fi avocati cu experienta.Cel putin asa pare la o prima vedere.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2009
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Eu sunt de acord cu pregatirea si da, daca puteti face demersuri, mi-ar placea sa obtineti recunoasterea articolelor publicate pe site. O sa va trimit cate unul pe saptamana.(daca o sa va placa- ca si u.b.i.k. are dreptate la treaba cu scrisul)

Pregatirea are cel putin un efect pozitiv:Nu radeti, ne mai cunoastem si noi. Eu am fost si am sa mai merg nu neaparat pentru puncte.

Mi-a placut observatia cu "nu sunt nici tanar , nici batran" dar nimeni nu este prea batran sa mai invete ceva.

Eu sunt PENTRU.
Mai ramane sa discutam calitatea sesiunilor organizate de Barou...ca la unele m-am plictisit si nu am nevoie ca cineva sa imi faca o prezentare a unui act normativ ( mi s-a intamplat si asta, dar am fost toleranta, nu am huiduit-omul ala se pregatise totusi).

av. Ileana Schwarz
Si eu sunt de acord si chiar sustin ca e mult mai usor decat sa te pregatesti singur.De aceea faceam referire la NOILE CODURI ( COD CIVIL, etc)

Si eu as veni intrucat e mult de munca sa faci studiu individual.Toata treaba este sa ai timp.De aceea faceam referire la ora.
Buna parte din pregatirea mea de baza s-a axat pe cursuri.Intelegeam si retineam din sala anumite aspecte.Nu toate evident intrucat in dreptul civil lucrurile nu sunt simple.

Problema cu timpul si cu ora vizeaza mai ales modul in care trebuie sa profesezi astazi.Clienti multi si bani cum se mai poate.Onorariile nu mai sunt ce erau odata.Nici banii nu mai au aceeasi valoare.Oamenii nu mai vor sa plateasca sume rezonabile.Nu poti sa ai doi clienti pe luna si sa te ocupi de ei intrucat intri in vrie daca procedezi asa.

avocat Claudiu Lascoschi
Am citit eu, aiurea, ca pregatirea se va face la INPPA si se va plati?
Eu cred ca au folosit ideea cursurilor astora de pregatire continua, prganizate gratuit, ca sa mai umble la taxe...
Da. la INPPA au fost organizate anul trecut cateva cursuri, putine, erau ieftine, 100 de lei parca, nu retin cat durau...

Hotararea e din 21 februarie a.c., s-a publicat pe saitul baroului in 17 mart... Si a intrat in vigoare de la adoptare.

Calitatea cursurilor mi se pare esentiala... Astfel, eu am o viata sociala, chiar in afara interactiunilor cu clientii si cu mediul on line... Sincer, nu m-as prezenta la niste cursuri ca sa cunosc oameni, cunosc indeajuns, am prieteni suficienti si stiu ca numarul de prieteni scade calitatea relatiei. Asa incat, daca tot sunt cursuri de pregatire, eu chiar m-as pregati.
Observ cu uimire ca aici toti spuneti ca sunteti de acord cu ideea... De ce n-am fi? Ideea nu e proasta, insa punerea ei in practica da.
Fac o actiune uneori care imi ia, adunate, si 10 ore... Cu situatia de fapt, studiu acte, inte.leiere in drept, studiu jurisprudenta in domeniu sau RILuri...
Si ma duc la un curs de 3 ore? Face asta mai mult decat m-as pregati singura? Prin ce?
Sincer, o actiune pentru care sa consum numai 3 ore mi se intampla rar... Deunazi am lucrat un divort cu partaj facut deja de un coleg... si l-am modificat timp de 4 ore! IN patru ore am adaugat la actiune niste amarate de 2 pagini! Atat!
Cat am citit sa ajung acolo? Sa incepem cu contractul de tranzactie, cererile accesorii divortului, intemeierea iesirii din indiviziune pentru un bun care nu era in devalmasia sotilor... :D
Imi amintesc de prima cearta pe temeiul de drept al motivarii recursului cu un indrumator... am studiat vreo 6 ore jurisprudenta sa ii arat ca nu are dreptate... Am facut documentari pe situatii juridice din jurisprudenta... si cateva zile!
Cat pot sa ma pregatesc in 3 ore?

Calitatea e jenanta, din punctul meu de vedere... Nu stiu daca avem ceva suporturi scrise ori, cel mai indicat, recomandari de bibliografie, asta ar putea sa duca, intr-adevar, la obtinerea unor cunostinte mai aprofundate...
Pana si baleiajul asta de agreere de barou, ba de INPPA... maine, mai trebuie acordul altei institutii, cine stie...
Cum spunea Ileana, daca te duci la un curs dsa te plictisesti, ce ai castigat prin faprul ca ai mers acolo?
Baroul ar trebui sa aiba grija ca noi sa cunoastem un prncipiu de drept sau o dispozitie legala in plus in urma cursului, nu sa adune puncte pe hartie!

Pe de alta parte, la ce pregatire organizata poti sa te astepti cand presedintele UNBR spunea mai acum un an ca barourile sunt institutii publice!?? Sau cand in iunie 2008 congresul avocatilor adopta o hotarare care striga sus si tare ca pregatirea continua e obligatorie din 01-01.2008, adice, desi nu stiai, e obligatorie de acum 6 luni!!! =D>
Cred ca sunt avocati pregatiti cu mult peste nivelul acesta!
A! Stie cineva sa-mi spuna care e sanctiunea ca n-am trimis hartie la barou cu ce pregatire am facut eu anul trecut? :-/

Alte discuții în legătură

Pregatirea obligatorie a avocatilor antoanetalaura antoanetalaura Ce cunoasteti despre pregatirea obligatorie a avocatilor ? In afara de lege, ceva din practica....a urmat cineva astfel de cursuri, conferinte, etc? (vezi toată discuția)
Inppa elena_2 elena_2 Buna ziua! De cand am vazut anuntul ca se fac inscrieri la INPPA ma tot framanta acest gand. Ideea e ca ca as vrea si eu sa urmez cursurile acestui institut ... (vezi toată discuția)
Ore de pregatire profesionala continua Alex Chiciu Alex Chiciu Cate ore trebuie sa urmeze un stagiar si cate ore trebuie sa urmeze un definitiv pana la sfarsitul anului 2010 (pentru a primi acea \"licenta\")? va ... (vezi toată discuția)