avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie de invaliditate!
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie de invaliditate!

Buna ziua! Sunt beneficiarul unei pensii de invaliditate ca urmare a unui handicap accentuat, de gradul II, permanent. Doasrul de pensionare a fost depus pe data de 29.10.2010. Abia in aprilie 2011 am primit decizia de pensionare. Decizia a fost eliberata in baza Legii 19/2000. La o saptamana dupa ce am primit decizia am depus o cerere de recalculare la care am atasat adeverinte doveditoare de la locurile de munca, prin care dovedeam ca in toti cei 20 de ani de activitate am lucrat numai in conditii speciale. Motivul solicitarii recalcularii a fost tocmai faptul ca mi s-au trecut eronat 10 ani de conditii normale. Din aprilie am fost de 5 ori in audienta si mi se da acelasi raspuns:"Nu exista program de calcul pt. pensia d-voastra". In plus tipele de acolo se chinuie sa-mi recalculeze acea decizie, in baza Legii 263/2010, ori eu am decizia in baza Legii 19/2000. Nu ar fi fost normal sa mi se recalculeze tot in baza Legii 19/2000 daca asa a fost eliberata initial? Mi se tot spune de catre doamnele de acolo ca la data depunerii cererii de recalculare se aplica deja legea noua, respectiv L263/2010. Eu inclin totusi sa cred ca o decizie eliberata in baza unei legi se recalculeaza tot in baza legii in urma careia a fost eliberata. Va multumesc pentru rabdarea lecturarii acestui mesaj si astept nerabdator un raspuns din partea d-voastra.
Cel mai recent răspuns: negru daniel , utilizator 13:40, 16 Februarie 2016
buna ziua, babanovac avetri dreptate in ceea ce ati scris, pe undeva este identic ca si la mine pensionat de boala dupa ce am primit prima decizie am mai depus niste ani in plus care trebuiau sa-mi aduca o valoare mai mare la pensie dar ce sa vezi surpriza imi vine mai mica :P mers la audiente destule ca sunt saturat de audiente in care mi se da dreptate dar ce sa vedeti programu de calcul nu ii lasa sa-mi scoata bine si cum e normal pensia marita si asa ma plimba de un an si ceva si acuma am decis ca merg in judecata cu ei ca alta solutie nu am , aaaa si bravo pentru idea cu reportofonu ca daca iai auzi pe domni si domnitele ce scot pe gura si cum se comporta teai cruci , multa sanatate si bravoo ca nu vati lasat nici eu no sa ma las chiar daca bani sunt mai putini decat la dumnevoastra o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe ce perioada se dau banii din urma ? vereanuecate vereanuecate Buna ziua.Sant pensionata la limita de varsta din 01.09.2008.In 21.02.2011am depus la Casa de Pensii Dolj o adeverinta cu sporuri pentru conditii ... (vezi toată discuția)
Echivalare grupa 1 cu grupa conditii speciale lupsamihai2004 lupsamihai2004 Buna ziua,va cer un sfat la urmatoarea problema: sunt pensionar, la limita de varsta, am lucrat in grupa intai 14 ani la o societate care a fost lichidata in ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti de catre casa de pensii Marin1957 Marin1957 Buna ziua, Am iesit la pensie in 2009, dar casa de pensii nu mi-a calculat corect pensia. In 2015 am mers la unitatea la care am lucrat (CFR) de unde mi s-au ... (vezi toată discuția)