avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cum pot ataca in instanta?
Discuție deschisă în Executare silită

cum pot ataca in instanta?

cum pot ataca o hotarare data de o judecatorie pentru incuviintare silita,deoarece a fost ceruta incuviintarea executarii silite la o alta judecatorie fata de unde am eu domiciliul???
Cel mai recent răspuns: mdcc , utilizator 13:48, 8 Decembrie 2011
Se poate suspenda executarea chiar daca nu s-a platit cautiunea,pentru art.183 CPC?
Tot nu am un raspuns pentru intrebarea mea:cum pot ataca o hotarare data de o judecatorie pentru incuviintare silita,deoarece a fost ceruta incuviintarea executarii silite la o alta judecatorie fata de unde am eu domiciliul???


Contestatie in anulare pentru necompetenta instantei.
Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2011
avvalentina, utilizator
detaliaza asta? Cum adica la o alta instanta decat cea de la domiciliul tau? Pai si ce? E ilegal? Stii ca de exemplu la o executare silita imobiliara este competenta instanta de la locul situarii imobilului? Sau la o poprire, instanta competenta este cea de la sediul tertului poprit.
Adica tu stai in sectorul 3 si el vrea sa-ti puna poprire la un tert poprit ( banca sa zicem) din sectorul 6. Va solicita Judecatoriei Sector 6 incuviintarea. Perfect legal in astfel de cazuri.
Detaliaza cazul tau.

Uite aici de studiat:

Art. 373
1)Daca prin lege nu se dispune altfel, hotararile judecatoresti si celelalte titluri executorii se executa de executorul judecatoresc din circumscriptia curtii de apel in care urmeaza sa se efectueze executarea ori, in cazul urmaririi bunurilor, de catre executorul judecatoresc din circumscriptia curtii de apel in care se afla acestea. Daca bunurile urmaribile se afla in circumscriptiile mai multor curti de apel, este competent oricare dintre executorii judecatoresti care functioneaza pe langa una dintre acesea.
2)Instanta de executare este judecatoria in circumscriptia careia se va face executarea, in afara cazurilor in care legea dispune altfel."

Art. 453
Poprirea se infiinteaza la cererea creditorului, de executorul judecatoresc de la domiciliul sau sediul debitorului ori de la domiciliul sau sediul tertului poprit.
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
godot, utilizator
pentru "godot"....
deci,instanta care a incuviintat executarea este din constanta,imobilul de afla la mangalia,garantul ipotecar are domiciliul in mangalia,...cum este legal sau nu???

....scuze si banca care executa este din constanta!
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2011
gi-jane2, moderator
Mergeti la sediul cabinetului si intrebati executorul ce executa, dat fiind ca asa cum ati precizat ati achitat debitul.

Alte discuții în legătură

Competenta instanta de executate Smarandache Smarandache Incuvintarea executarii silite se face doar la instanta sectorului unde se afla domiciliul debitorul sau si a creditorului ? (vezi toată discuția)
Anularea incheierii de incuviintare a executarii silite ancut75 ancut75 Buna ziua, ce mai faceti? Doresc sa contest incuviintarea executarii silite pe motiv de necompetenta teritoriala. Ma puteti ajuta cu un sfat in sensul ... (vezi toată discuția)
Competenta instanta contestatie executare Smarandache Smarandache Jud. Sector 3 a incuvintat o executare silita a unei Sentinte in care sectorul meu a fost indicat gresit 3 in loc de 4. Pt. a contesta incuvintarea la ce ... (vezi toată discuția)