avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuzul de a plati penalizarea
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuzul de a plati penalizarea

Cum trebuie procedat in cazul unui proprietar care refuza sa plateasca penalizarea (afisata pe lista de intretinere) dar plateste suma pentru intretinere conform valorii din coloana respectiva a aceleiasi liste ? Mentionez ca respectivul proprietar nu a depus nicio contestatie, conform legii, dupa afisarea listei de intretinere (dar refuza sa plateasca penalizarea deoarece are o nemultumire fata de administratorul-incasator).
O problema similara apare si in cazul proprietarilor care platesc direct in contul asociatiei ; presupunand ca au si penalizari de platit care este procedura de retinere a penalizarilor ? La plata prin cont platitorul uneori mentioneaza explicit explicatia sumei depuse (de ex. intretinere luna ''X'' sau restante ) sau mentioneaza doar numarul apartamentului si numele sau. Are dreptul administratorul-incasator sa aloce o parte din suma platita astfel, in cont, pentru achitarea penalizarilor ?
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
dddgab, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 19:46, 7 Decembrie 2011
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
proprietaru a scris:

Si anul acesta se anuleaza penalizarile daca sunt intrunite conditiile.
Pe ce va bazati cand sustineti aceasta?

Dincolo de parerile "originale" pe care le aveti in privinta datoriiei de a plati intretinerea
v-as ruga sa ne spuneti si noua cu ce act normativ sustineti ceea ce am citat din mesajul dv.
Nu de alta, dar sa fiti si credibil.
Art. Vll - Legea 175/16.07.2010 pentru modificarea Legii 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari isi prelungeste termenul de valabilitate cu inca 12 luni, de la intrarea in vigoare a prezentei legi.
rugati pe cineva sa va ajute sa cautati pe net
E publicata in Monitorul oficial?
Pe site-ul Camerei Deputatilor nu apare nicio modificare a Legii 175/2010. Pana la alta informatie sustenabila ar rezulta ca a expirat acel termen de pasuire de 12 luni (pasuire in conditiile legii).
LEGE pentru completarea Legii nr. 175/16.07.2010 pentru modificarea Legii230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
Legea a fost adoptata in senat in data de 23 11. 2011 cu semnatura presedintelui senatului Vasile Blaga,urmand ca in 30 zile sa fie republicata in monitor.

Alte discuții în legătură

Persoanele cu venituri mici ar putea fi scutite de penalitatile la intretinere pana in iulie 2012? nagyana nagyana In legatura cu Legea nr.175/2010. M-am interesat pe site-ul Senatului si al Camerei Deputatilor in legatura cu Proiectul de Lege pentru completarea Legii ... (vezi toată discuția)
Buna seara , am înțeles ca in aprilie 2021 s a votat scutirea ... Maria Escu Maria Escu Buna seara , am înțeles ca in aprilie 2021 s a votat scutirea de la plata cheltuielilor de întreținere a copiilor sub 3 ani, cel puțin în Camera ... (vezi toată discuția)
Zi libera in codul muncii - ziua sfantului apostol andrei Aargau Aargau Buna ziua, am inteles ca ieri a fost adoptat in Parlament sa fie introdusa ziua de 30. Noiembrie ca zi de Sarbatoare legala. Imi puteti va rog spune daca ... (vezi toată discuția)