avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuzul de a plati penalizarea
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuzul de a plati penalizarea

Cum trebuie procedat in cazul unui proprietar care refuza sa plateasca penalizarea (afisata pe lista de intretinere) dar plateste suma pentru intretinere conform valorii din coloana respectiva a aceleiasi liste ? Mentionez ca respectivul proprietar nu a depus nicio contestatie, conform legii, dupa afisarea listei de intretinere (dar refuza sa plateasca penalizarea deoarece are o nemultumire fata de administratorul-incasator).
O problema similara apare si in cazul proprietarilor care platesc direct in contul asociatiei ; presupunand ca au si penalizari de platit care este procedura de retinere a penalizarilor ? La plata prin cont platitorul uneori mentioneaza explicit explicatia sumei depuse (de ex. intretinere luna ''X'' sau restante ) sau mentioneaza doar numarul apartamentului si numele sau. Are dreptul administratorul-incasator sa aloce o parte din suma platita astfel, in cont, pentru achitarea penalizarilor ?
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
dddgab, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 19:46, 7 Decembrie 2011
@proprietarul,
Chiar pe adresa postat de dv gasiti scris clar in titlul ei ca este o "Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.175/16.07.2010 pentru modificarea Legii 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari".
Aceasta a fost trimisa de la Senat la Camera Deputatilor in data de 30.11.2011 sub semnatura presedintelui senatului, care la acea data era Blaga.
Adresa de inaintare o gasiti in atasament, jos la "Documente asociate proiectului de lege", in format PDF:
Prin acea adresa s-au trimis peste 50 de proiecte catre Camera Deputatilor, printre care figureaza si trei proiecte ce vizeaza asociatiile de proprietari:
1. propunere legislativa (L 541/2011) ce propune ca cei cu centrale termice de apartament sa plateasca maxim 10% din costul caldurii partilor comune.
2. propunere legislativa (L 563/2011) ce propune vreo 10 modificari si completari la legea 230/2007.
3. propunere legislativa (L 585/2011) ce propune modificare legii 175/2011, prin adaugarea a 5 noi articole printre care si unul care prevede prelungirea aplicarii acesteia inca 12 luni de la intrarea in vigoare a noii legi.

Observati stadiul in care se afla aceste propuneri, la data de 30.11.2011, daca cititi pe fiecare din acestea:
Stadiu: Trimis la Cameră pentru dezbatere
Asadar nu avem cum sa vedem "LEGEA aprobata si semnatura presedintelui Blaga", cum spuneti mai sus, ci doar propuneri legislative trimise la Camera Deputatilor in data de 30.11.2011 si semnate, desigur de Blaga.
Sper sa faceti diferenta intre o propunere legislativa ce se afla inca in stadiul de dezbatere si o lege promulgata de presedintele Romaniei.
nu vreau sa continui polemica cu dvs....vom vedea cine are dreptate in mai putin de 30 zile. Mentionez ca este o lege si nu un proiect de lege...aflata momentan sa fie publicata.Daca in aceste 30 zile nu apare...va voi oferi scuzele mele .Deschideti fisierul PDFsi veti observa statutul de lege al acestei modificari,si cine semneaza aceasta lege.Nu astept ca dvs sa recunoasteti daca ati gresit,ci doar sa fiti mai putin ,vb dvs...gica contra.cu stima,un proprietar.
Apeciez faptul ca va retrageti din aceasta polemica, dar nu apreciez ca si-atunci cand va anuntati retragerea mai trageti inca in celalalt. Eu stiam ca atunci cand se ridica steagul alb, inceteaza rafalele.
Eu mentionez (ca sa va parafrazez) ca deocamdata este inca o propunere legislativa ce a fost trimisa in 30.11 de la Senat (dupa ce a fost adoptata tacit, fara dezbateri si amendamente), catre Camera deputatilor. Convingeti-va intrand pe adresa:
[ link extern ]
Nu se va publica in monitorul oficial decat dupa trecerea prin Camera Deputatilor si promulgarea de catre presedintele Romaniei.
Poate sa apara in M.O. intr-o saptamana sau in cateva luni, in functie de cum va ajunge pe ordinea de zi a Camerei, de cat vor dura dezbaterile...
Deschideti al doilea fisier si o sa vedeti "forma initiatorului" din 25 mai 2011, unde are denumirea de "Lege", pentru simplul motiv ca asa se prezinta o initiativa legislativa, orice proiect de lege si nu pentru ca documentul inregistrat in 25 mai 2011 ar fi fost deja o lege.
Cat priveste calificativul de "gica contra", aflati, daca nu ati sesizat pana acum, ca nu sunt si nu am fost impotriva aplicarii acestei legi ca si a altora. Sunt adeptul respectarii legilor.
De asemenea nu am fost impotriva informarii corecte, a postarii unor informatii adevarate, folositoare celor care intra pe acest forum.
Dar am fost si voi fi in continuare, impotriva dezinformarilor, a informatiilor eronate, a greselilor si interpretarilor ce duc la ducerea in eroare (cu intentie sau fara intentie).
Pentru a corecta aceste greseli, a stopa asemenea tendinte, am intervenit adesea postand informatia corecta, asa cum am facut si de data asta, fara sa am ceva impotriva cuiva, ci discutand pe text si nu persoanele.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoanele cu venituri mici ar putea fi scutite de penalitatile la intretinere pana in iulie 2012? nagyana nagyana In legatura cu Legea nr.175/2010. M-am interesat pe site-ul Senatului si al Camerei Deputatilor in legatura cu Proiectul de Lege pentru completarea Legii ... (vezi toată discuția)
Buna seara , am înțeles ca in aprilie 2021 s a votat scutirea ... Maria Escu Maria Escu Buna seara , am înțeles ca in aprilie 2021 s a votat scutirea de la plata cheltuielilor de întreținere a copiilor sub 3 ani, cel puțin în Camera ... (vezi toată discuția)
Zi libera in codul muncii - ziua sfantului apostol andrei Aargau Aargau Buna ziua, am inteles ca ieri a fost adoptat in Parlament sa fie introdusa ziua de 30. Noiembrie ca zi de Sarbatoare legala. Imi puteti va rog spune daca ... (vezi toată discuția)