Buna ziua,am si eu o intrebare si as dori daca se poate sa imi raspunda cineva cat mai repede.
Am semnat contractul cu o firma din Bucuresti,care vor sa isi faca sediu si in Ploiesti si in alte 20 de judete.Toate bune si frumoase pana aici: salariu 1200 brut si alte beneficii,insa se cere o taxa de angajare de 1000 de lei.
Nu stiu ce sa cred,daca este teapa sau nu...Ni s-a spus ca ei sunt sponsorizati de Uniunea Europeana si de acolo dau ei salariile,dar ca nu li se acopera si partea logistica bla bla bla...Contractul pare in regula,a fost deja inregistrat..insa si eu si colegele mele ne indoim putin de taxa aceasta de angajare.
Eu va sfatuesc sa nu va "indoiti", fiti verticali asa cum sta bine unei persoane cu demnitate. Nu exista asemenea taxa de angajare iar justificarile sunt ridicole. Adresati-va ITM, poate constatati ca firma nici nu este inregistrata.
Este ceva nelegal .. taxa de angajare ... in ce baza va cer aceasta taxa? .. salariile dvs nu sunt platite de U.E. , posibil doar in baza unui proiect de finantare sa existe fonduri din care sa va plateasca aceaste salarii ...
si eu am nevoie de un raspuns tot de acesta firma am fost contactata si eu , salariile cica sunt intradevar platite de U.E. alp tu ce ai facut ??? te-ai dus la ei ?? mai cunosti pe cineva ??? eu am o prietena care a dat taxa respectiva dar lucreaza de aprox o saptamana ...deci nu stiu nimic sigur ...
reformulez .... nu platite de uniune .... ca nu am fi angajatii uniunii ... am fi angajatii firmei respective si in fine ei ar fi facut un program de dezvoltare a resurselor umane ...noi dupa ce ne angajam la ei ... am recruta personal pentru alte firme .. iar aceasta firma ar functiona practic ca o firma de recrutare initial ... urmand ca la dezvoltare sa existe si niste traininguri pentru vanzare actiuni. pot sa spun firma ??/ aici ?? sa mai dau detalii ... firma asta e infiintata cam din mai 2011
Demisie fortata
wubogdan
Buna ziua,
m-am angajat la o companie cu carte de munca contract inregistrat la ITM in data de 16.06.2009 , am avut niste probleme si nu am raspuns la telefon ... (vezi toată discuția)