avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare act identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare act identitate

Trebuia sa-mi ridic noul act de identitate, si mi s-a spus ca nu mi-l pot face pt ca a intervenit o problema. Si anume, in timpul facultatii facuta in Gl, eu fiind din Br, in loc de viza de flotant politia de acolo mi-a facut domiciliu pe Gl( in conditiile in care eu domiciliez in Br, am fost luata in spatiu de parintii mei care domiciliaza de asemenea in Br). Mi s-a spus ca dureza pana la 45 de zile solutionarea, insa am nevoie urgenta, urgenta de act! Cum as putea sa urgentez solutionarea? Sau cine trebuie sa raspunda pt greseala asta?
Cel mai recent răspuns: aly_net , utilizator 19:13, 21 Decembrie 2011
Faceti o reclamatie in 2 exemplare adresata in felul urmator:

Domnului Primar al Mun. Braila
Spre stiinta: Domnului Director chestor de politie dr. MANOLOIU CONSTANTIN
Str.Obcina Mare nr.2, sector 6, Bucuresti Fax: 021/413.50.49

Desigur va scrieti toate datele, iar textul sa fie descrierea situatiei, cu accent pe faptul ca ati depus actele de la inceputul lunii (cam asa cred) si de la Serviciul de Evidenta din Galati vi s-a spus ca nu au primit nicio solicitare de verificare.

Mergeti intai la sefa mareeee (:) ) si aratati-i ce aveti de gand sa faceti: sa depuneti cererea la primarie si sa va inscrieti in audienta la primar, plus sa o expediati la Bucuresti prin fax si posta.

Daca nu e impresionata, mergeti la registratura primariei (cred ca asa sunt organizati) si cereti numarul de inregistrare, pentru ca reclamatia la Bucuresti ar trebui sa o faceti avand in plus dovada ca nu ati fost ajutat - dar daca in cateva zile vi se rezolva situatia datorita primarului, asta cu Spre stiinta sa fie o mica umflare de muschi, eu zic sa nu o mai trimiteti.

Spuneti in reclamatie si ca sunteti in situatia de a pierde bani pentru ca nu va veti putea depune dosarul pentru ajutorul de somaj la timp: veti primi somaj doar de la data depunerii cererii si nu de la data la care v-a incetat contractul individual de munca.

In afara de Insistati, nu va mai pot spune altceva. Eu v-am zis sa faceti reclamatia in acel fel pentru impresionarea dumnealor, insa daca nu va ajuta... dvs. hotarati ce faceti.

Se pare ca intr-adevar sa faci un rau este mult mai usor decat sa faci un bine.
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
Ares-3, moderator
La 29.11 am depus actele, pe 07.12 trebuia sa-l ridic. Pai, din cate am inteles de la cei de la Buc problema este in continuare la Br. Daca cei de la Br raman in continuare indiferenti la sesizarile mele toate celelalte demersuri cu audienta la primar, nr de inregistrare,etc dureaza destul nu? Eu la sf lunii termin preavizul, insa ma gandesc cu groaza ca este sfarsit de an, evidenta o sa mai lucreze cat o sa mai lucreze apoi intra oamenii in libere,si nu stiu exact ce mai pot face! Dar nu inteleg, de ce naiba nu-si fac treaba?Pt ce naiba sunt platiti acolo???
La cat de nervoasa sunt nici nu stiu daca v-am multumit pt sfaturi!:) Multumesc mult!
Eu zic sa profitati de adrenalina si sa o luati de la inceput cu insistenta - nu aveti ce pierde. Supararea si enervarea oricum nu va trec.

Inregistrarea reclamatiilor, cererilor etc. la primaria din orasul meu se face la un ghiseu special - cetateanul depune cererea si primeste numarul pe loc. Apoi cererea pleaca la secretariatul institutiei si intra in mapa primarului. Poate si la Braila este la fel - dar intr-adevar termenul in care trebuie sa va raspunda este 30 de zile, cam mult.

Dar calea cea mai scurta si sigura este insistenta la ''sefa mareeee'', eu asa zic.
Insa atitudinea ar trebui sa fie calma si ferma, sa se vada ca sunteti hotarata sa faceti sa faceti cunoscuta ''viteza'' lor de reactie fatza de problemele cetatenilor. Faptul ca din 29 noiembrie nu au cerut clarificari de la Braila nu cred ca este in favoarea lor.
Si inca cv: inainte de a-mi termina preavizul trebuie neaparat sa trimit copie dupa buletin la sediul firmei la care am lucrat, pentru a-mi putea face adeverinta pt somaj, sau nush exact ce mai trebuie!Ah, si nu mai zic de faptul ca ar trebui sa-mi ridic si salariul prin mandat postal...unde neaparat trebuie buletin! Colac peste pupaza, situatia mea e....naspa rau!:(
N-as mai pleca de la usa ei...

Alte discuții în legătură

O mica mare problema...cel putin pt familia mea cicisxn cicisxn Buna seara. In ultimii 3 ani si jumatate,atat eu cat si sotia am lucrat la o firma cu profil GSM. Noi avem domiciliu stabil in Braila,firma e din ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj intr-un judet in care lucrez dar nu pot dovedi domiciliu? cristinamadalina cristinamadalina Buna ziua, Domiciliul meu stabil este in judetul Braila dar de 1 an lucrez in judetul Sibiu. Cand m-am angajat aveam o viza de flotant, mentionata evident ... (vezi toată discuția)
Cnp gresit alinasadoveanu alinasadoveanu Buna ziua, Am intampinat urmatoarea problema: mi s-a eliberat un buletin cu CNP-ul gresit, e gresita cifra de la luna nasterii. Aceasta greseala a fost comisa ... (vezi toată discuția)