avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare act identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare act identitate

Trebuia sa-mi ridic noul act de identitate, si mi s-a spus ca nu mi-l pot face pt ca a intervenit o problema. Si anume, in timpul facultatii facuta in Gl, eu fiind din Br, in loc de viza de flotant politia de acolo mi-a facut domiciliu pe Gl( in conditiile in care eu domiciliez in Br, am fost luata in spatiu de parintii mei care domiciliaza de asemenea in Br). Mi s-a spus ca dureza pana la 45 de zile solutionarea, insa am nevoie urgenta, urgenta de act! Cum as putea sa urgentez solutionarea? Sau cine trebuie sa raspunda pt greseala asta?
Cel mai recent răspuns: aly_net , utilizator 19:13, 21 Decembrie 2011
:D Pastrez asta ca ultima solutie! O sa insist pana o sa iasa un mare circ!Pf! Mda, Romanica nostra, tara tuturor imposibilitatilor!:(
Daca o sa vad la stiri ca la Braila cineva s-a instalat in holul SPCLEP si zice ca nu mai pleaca pana nu ii dau CI, o sa stiu ca e vorba de dvs. :)

Lasand gluma la o parte, nu va sfatuiesc sa faceti circ - vorba dulce mult aduce. Spuneti duios:
Doamna, ma ajutati sau va reclam peste tot?
Ziceam k o sa iasa circ in ideea ca ei baga "caseta" cu aceleasi replici, dar daca eu nu ma las si nu ma las...tre' sa ma bage in seama intr-un final ! Si daca auziti cv de Br...cu siguranta sunt pe acolo!:)) Si pe langa mn multi altii! Imi doresc sa rezolv pe cale amiabila, sper sa si am cu cn! Dupa ce scap de ei, dau de altii!
Nu-nteleg de ce nu-si fac treaba pt care sunt platiti, pt asta sunt acolo! Si daca gresesc undv sa-ncerce sa remedieze, nu sa complice lucrurile!
Probleme au fost, sunt si vor mai fi! Dar pentru ca oamenii nu au reactionat in nici un fel acesti indivizi au continuat sa se joace cu timpul, nervii si banii nostri!

Haideti sa nu exageram, nu putem noi aprecia daca isi fac sa nu treaba in general. Iar serviciul la Evidenta Persoanelor nu este deloc unul usor, dimpotriva: este o munca stresanta si cu multa raspundere.

Ca sunt situatii in care s-ar putea face mai repede niste ''chestii''... si asta e adevarat. Dar nu este corect sa generalizam.
Incercati sa mergeti la Serviciul Judetean de Evidenta a Persoanelor. Cei de acolo coordoneaza metodologic si-i controleaza pe cei de la serviciile locale. Poate asa o sa se rezolve treaba mai repede. Intr-adevar verificarile se pot face si prin intermediul internetului, depinde daca celor de acolo le merge internetul. Va spun ca din cauza unor probleme legate de transmiterea electronica a unor adrese am primit cateodata raspunsuri mult mai tarziu decat daca as fi trimis adresele prin posta militara.
Aici nu e vorba de cine a gresit, problema e cum sa corecteze ceea ce s-a gresit. Sa nu credeti ca sta cineva sa caute acum vinovatul. Sunt niste treburi care se rezolva strict intre informaticieni, depind unul de celalalt. Si mai spun inca o data e posibil chiar sa nu fie o greseala umana ci sa fie o greseala de transmitere a informatiei legata strict de aplicatia cu care se lucreaza pe linie de evidenta a persoanelor.
Cred ca se poate rezolva cu putina bunavointa. Dar ma intreb daca nu cumva serviciile acestea se afla printre cele grav afectate de restructurari si poate, efectiv, sunt putine persoane care trebuie sa faca treaba. Nu incerc sa le gasesc scuze dar credeti-ma ca sunt perioade in care nici nu mai stii cum te cheama cand iesi de la serviciu. Sunt atat de multe lucrari de facut si nu ai timpul efectiv sa urmaresti fiecare lucrare in parte. Trimiti verificari si apoi astepti raspunsurile, nu mai stai sa te uiti in fiecare zi la dosare. In fiecare zi primesti alte dosare si nu mai ai timp sa te gandesti la dosarele de acum o saptamana, sa zic. Cand primesti raspunsurile pui actele la dosar si clarifici dosarul. Credeti ca sunteti singura persoana cu situatii care necesita verificari suplimentare? Stiti cate persoane vin azi la ghiseu si spun ca le trebuie actele ieri?
Vedeti cum puneti dvs problema? Spuneti de parca ati cere cine stie ce act... Dvs., exprimandu-va astfel, minimizati importanta acestui document. Asa neimportant cum il considerati dvs totusi nu puteti face multe lucruri daca nu-l aveti.
Daca actul de identitate mai era valabil ar fi fost bine sa vi-l lase cei care v-au primit dosarul ca sa-l folositi pana iese actul nou.
Incercati cu vorba buna si cu o audienta la cei de la judet. Bafta!

Alte discuții în legătură

O mica mare problema...cel putin pt familia mea cicisxn cicisxn Buna seara. In ultimii 3 ani si jumatate,atat eu cat si sotia am lucrat la o firma cu profil GSM. Noi avem domiciliu stabil in Braila,firma e din ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj intr-un judet in care lucrez dar nu pot dovedi domiciliu? cristinamadalina cristinamadalina Buna ziua, Domiciliul meu stabil este in judetul Braila dar de 1 an lucrez in judetul Sibiu. Cand m-am angajat aveam o viza de flotant, mentionata evident ... (vezi toată discuția)
Cnp gresit alinasadoveanu alinasadoveanu Buna ziua, Am intampinat urmatoarea problema: mi s-a eliberat un buletin cu CNP-ul gresit, e gresita cifra de la luna nasterii. Aceasta greseala a fost comisa ... (vezi toată discuția)