avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare act identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare act identitate

Trebuia sa-mi ridic noul act de identitate, si mi s-a spus ca nu mi-l pot face pt ca a intervenit o problema. Si anume, in timpul facultatii facuta in Gl, eu fiind din Br, in loc de viza de flotant politia de acolo mi-a facut domiciliu pe Gl( in conditiile in care eu domiciliez in Br, am fost luata in spatiu de parintii mei care domiciliaza de asemenea in Br). Mi s-a spus ca dureza pana la 45 de zile solutionarea, insa am nevoie urgenta, urgenta de act! Cum as putea sa urgentez solutionarea? Sau cine trebuie sa raspunda pt greseala asta?
Cel mai recent răspuns: aly_net , utilizator 19:13, 21 Decembrie 2011
Nu mai stiu ce sa va zic...
In aceasta situatie sfatul lui @bep
Incercati sa mergeti la Serviciul Judetean de Evidenta a Persoanelor. Cei de acolo coordoneaza metodologic si-i controleaza pe cei de la serviciile locale.
este singurul care ar mai putea da rezultate.

Nici nu stiu la care Serviciu Judetean sa va zic sa mergeti.
La Galati s-a gresit si nu isi asuma plus ca nici nu se misca, iar explicatia ca intarzie pentru ca au ''gasit'' si o pierdere de CI este o aberatie menita sa va fugareasca de pe capul lor, iar cei de la Braila nu vor sa ii deranjeze pe colegii lor care probabil cauta prin parcul de pe Strada Domneasca acea carte de identitate care au zis ca ati pierdut-o .

Completare
Puteti incerca si un mail la adresa depabd@mai.gov.ro
Scrieti la subiect: In atentia doamnei Comisar sef de politie Anca Berbecariu
Iar in text sistematizati povestea dvs.
Sa nu fie foarte lung textul; de asemenea va recomand sa nu faceti aprecieri personale asupra modului de lucru al personalului, doamna este in masura sa le aprecieze singura ''solicitudinea''.

Daca vreti, dupa ce o scrieti puteti sa mi-o trimiteti si mie prin mesaj privat - patru ochi vad mai multe decat doi :)

Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2011
Ares-3, moderator
Incep sa cred ca problemele sunt mult mai complicate decat vi se spune. Ma gandesc ca poate nu mai figurati deloc in Registrul National de Evidenta a Persoanelor de se intarzie atat. Chiar astazi, din cauza ca doua persoane au avut, din greseala, inscris acelasi CNP in certificatul de nastere, am avut surpriza sa descopar cat de incalcite erau informatiile referitoare la cele doua persoane. Cum practic una dintre ele a disparut din evidentele celor care-i facusera actul de identitate si aparea in istoricul celeilate persoane cu acelasi CNP dar la serviciul de evidenta al acesteia din urma. La noi persoana solicita doar o viza de resedinta. Am pus in legalitate persoana cu viza de resedinta dar a inceput distractia cu verificarile la starea civila unde s-a inregistrat nasterea celor 2 persoane, la cele doua servicii de evidenta care au emis actele de dientitate, la birourile judetene de administrare a bazelor de date. Am sa calculez exact cat dureaza toata tarasenia pana se clarifica.
Am intrebat informaticiana care ar putea fi cauza pt. care vi s-a intamplat ceea ce vi s-a intamplat si mi-a spus ca uneori pur si simplu se intampla.
Sunt foarte curioasa ce vor spune in final cei de la Braila. Sau daca macar va vor da vreo explicatie pentru cele petrecute.
Multa bafta sa se rezolve cat mai repede!
Buna seara! Revin la dvs, insa tot cu vesti proaste!:(
Saptamana trecuta am luat legatura cu cineva din Gl, care m-a ajutat sa-mi verific actele si Br urma a fi anuntata de acest lucru, ca sa-si faca si ei partea de treaba.Vineri, azi Br nu a putut fi contactata! Asa ca astazi am mers la evidenta Br, direct la comandanta sa-i spun personal ca Gl-ul a verificat actele. Reactia: a dat un telefon la Gl, unde chipurile n-a raspuns nimeni ,nu stie nimic, nu ma poate ajuta cu nimic pana nu primeste actele de la Gl, si m-a poftit afara, k sa nu-mi mai pierd timpul! HM! Ulterior, cunostinta mea m-a asigurat k a luat legatura cu Br, si ca dupa ce-si fac si ei partea de treaba joi am actul!
OARE? Sau joi or sa-mi spuna ca stati asa?
[Editat - multumesc pentru intelegere]
Ultima modificare: Luni, 19 Decembrie 2011
Ares-3, moderator
Inteleg ca nu mai aveti incredere in ce vi se spune, insa cum au trecut atatea zile mai trec si pana joi :)

Ati facut bine ca v-ati interesat in permanenta, sper sa vi se rezolve problema in timp util. Mai mult decat v-am spus cu totii pana acum nu stiu ce v-as putea spune.
Daca au dat un termen, sper ca s-au bazat pe ceva.
singurul lucru pe care trebuia sa-l faceti era sa depuneti documentele la evidenta a persoanei, ceea ce au constat acolo, sunt greseli facute la actualizarea vizei de resedinta, trebuie sa asteptati astfel incat cei de acolo sa va stearga din baza lor de date si apoi cei la care ati depus documentele sa va culeaga la adresa corecta, de regula aceste erori se pot corecta numai de catre cei de la administrarea bazelor de date... nu este imposibil, insa comandanta de la evidenta la acre ati depus actele , este legata de maini ... pana nu va sterg ceilalti din baza lor. ea nu poate face nimic...asa ca nu doar de e adepinde aceasta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O mica mare problema...cel putin pt familia mea cicisxn cicisxn Buna seara. In ultimii 3 ani si jumatate,atat eu cat si sotia am lucrat la o firma cu profil GSM. Noi avem domiciliu stabil in Braila,firma e din ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj intr-un judet in care lucrez dar nu pot dovedi domiciliu? cristinamadalina cristinamadalina Buna ziua, Domiciliul meu stabil este in judetul Braila dar de 1 an lucrez in judetul Sibiu. Cand m-am angajat aveam o viza de flotant, mentionata evident ... (vezi toată discuția)
Cnp gresit alinasadoveanu alinasadoveanu Buna ziua, Am intampinat urmatoarea problema: mi s-a eliberat un buletin cu CNP-ul gresit, e gresita cifra de la luna nasterii. Aceasta greseala a fost comisa ... (vezi toată discuția)